Izvor: eKapija | Subota, 28.09.2019.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpske firme na sajmu hrane u Moskvi ugovorile izvoz za više od 3 mil EUR

Nastup firmi iz Srbije na World food Moskva u okviru nacionalnog paviljona obeležili su postignuti dogovori, 12 potpisanih ugovora i predstojeći izvoz svežeg i prerađenog, smrznutog i sušenog voća i povrća, vitaminskih napitaka i konditorskih proizvoda vredan više od 3 mil EUR.

Srpske firme uspešno su promovisale i nove, savremene proizvodne linije zdrave ishrane.

- Prirodni, bezglutenski, energetski i čokoladirani snek-barovi na bazi ovsa uz dodatke sušenog voća i bez veštačkih sastojaka budućnost su konditorske industrije. Takođe, detoks i vitaminski, eliksir kokteli, sveže ceđeni i presovani sokovi beleže stalni rast i ekspanziju popularnosti u skladu sa savremenim trendovima zdravih životnih navika potrošača - istakao je Dejan Delić, direktor predstavništva PКS u Moskvi, a navodi se u saopštenju PKS.

Dodao je da stabilnost ruske nacionalne valute i trenutni blag rast vrednosti rublje, vraćaju poverenje uvoznika i pružaju sigurnost planiranja budućih poslovnih aranžmana, pre svega što se tiče izvoza iz Srbije smrznutog voća i povrća.

- Projekti savremenih tehnologija pakovanja, industrijska ili proizvodnje sireva u kućnim uslovima uz pomoć enzima za mlečnu industriju, tzv. sirila kao i proizvodi na bazi tople čokolade i instant kafa zainteresovali su ruske distributere, koji vide perspektivu i obostranu korist daljom promocijom pomenutih srpskih proizvoda - rekao je Delić.

Naredno predstavljanje srpskih prehrambenih i izvoznih potencijala na tržištu Ruske Federacije planirano je od 10. do 14. februara na najvećoj regionalnoj sajamskoj manifestaciji prehrambenih proizvoda Prodekspo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.