NavMenu

Na policama dm drogerija u Srbiji 57 inovativnih proizvoda domaćih kompanija iz sektora kozmetike i hrane

Izvor: eKapija Petak, 27.09.2019. 14:53
Komentari
Podeli
Pobednici dm inkubatora (Foto: dm drogerie)Pobednici dm inkubatora
U okviru projekta dm inkubator, lanac dm drogerija zvanično je predstavio pobedničke proizvode, koji su od danas (27. septembra 2019.) dostupni na policama njihovih radnji širom Srbije.

Osamnaest domaćih malih i srednjih proizvođača, koji su zahvaljujući projektu dm inkubator dobili priliku da izađu na tržište u okviru dm-a, kupcima će ponuditi 57 inovativnih proizvoda iz segmenta hrane i iz segmenta kozmetike za negu i lepotu, koji su tokom 3 meseca razvijani kroz projekat dm inkubator, uz pomoć u vidu saveta, smernica i profesionalnih konsultacija mentora i stručnjaka iz oblasti prehrane, kozmetologije, asortimana, dizajna i marketinga.

Proizvodi koji su već sada dostupni kupcima su Zoya serum za predeo oko očiju i piling za lice sa vitaminom C, sapuni Tanoshinde o kojima je eKapija već pisala, zatim, Olydrop koji proizvodi ulje za masažu desni koristeći jedinstvenu tehnologiju, Coquette koji nudi tečno rumenilo u tri nijanse, kao i Multiactiv, sa marmeladom za predeo oko očiju sa ekstraktom divlje ruže.

U nizu proizvoda su i Hvala krema u prahu, sapun za brijanje i pilinzi sa usne i ruke, čvrsti losioni za telo My Way natural sa Mohito i Choco dream mirisima, zatim Call me Frank proizvodi za negu muške kose, Biona domaća kozmetika za kompletnu negu lica.

Iz sektora prehrane, u ponudi su Tvoja domaćica salate od prirodnih sastojaka, ariljski Taste of the west koji donosi miks suvih organskih pečuraka iz netaknute prirode, PRIRODNo 1 organski namazi od crne zove, šumske jagode i šumske borovnice i Dolovac matični sokovi od celih plodova organskog voća. I kompanija Nectar je plasirala je organsko sirće na police dm-a, kao i organski voćni namaz, a Veverko je ponudio potpuno prirodni medeni namaz sa ukusima maline i višnje.

Kompanija dm ovaj projekat započela je 1. oktobra 2018. godine, u saradnji sa USAID-ovim Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije, Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultetom primenjenih umetnosti.

Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija, naglasila je da je dm kompanija koja u kontinuitetu radi na društveno odgovornim projektima pružajući doprinos zajednici u kojoj posluje.

- Projekat dm inkubator pokrenuli smo sa željom da pružimo podršku domaćim kompanijama različitog biznis formata. Zajedno sa partnerima projekta smo nastojali da usmerimo potencijal proizvođača, radili timski na realizaciji sjajnih ideja i finalnom razvoju njihovih proizvoda. Zadovoljstvo nam je što smo domaćim proizvođačima pomogli da ostvare svoje vizije i široj javnosti ponude visoko kvalitetne proizvode - izjavila je Korichi.

Radoje Krajišnik, koordinator projekta i menadžer asortimana dm Srbija, predstavio je proizvode koji će se naći u ponudi u 97 dm drogerija širom Srbije.

- Ponosni smo što proizvode na kojima smo radili mesecima možemo da predstavimo kupcima i što već sada nailazimo na veoma pozitivne reakcije. Ovaj projekat proizvođačima je pružio mogućnosti koje su u redovnim uslovima teško dostižne, imajući u vidu konkurentnost industrije, a posebno je važno što su im obezbeđeni jednaki uslovi za plasman na tržište - rekao je Krajišnik.

Aleksandar Pavlović, direktor USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, rekao je da je dm inkubator sjajan primer uspešno realizovanog biznis inkubatora kojim se zaokružuje kompletan proces, od unapređenja proizvoda startap kompanija i malih i srednjih preduzeća do plasiranja na tržište.

- Projekat za konkurentnu privredu će nastaviti da podržava održive poslovne modele koji mladim kompanijama omogućavaju unapređenje poslovnih procesa, kvaliteta proizvoda i izlaska na tržište - izjavio je Pavlović.

Ana Žegarac, direktorka Sektora za međunarodnu saradnju Razvojne agencije Srbije (RAS), naglasila je da je ovaj projekat je odličan primer saradnje velikog trgovinskog lanca, državne institucije, donatorskog projekta, stručnjaka iz akademske zajednice i specijalizovanog udruženja proizvođača organske hrane.

- Kroz sveobuhvatnu podršku u unapređenju proizvoda, ovo partnerstvo je kroz dm inkubator omogućilo da srpska mala i srednja preduzeća postanu dobavljači kompanije dm drogerie markt i Razvojna agencija Srbije će i u narednom periodu, kroz naše usluge i programe podrške, biti na raspolaganju učesnicima ovog projekta - istakla je Žegarac.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.