Izvor: Beta | Petak, 27.09.2019.| 14:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Luka Novi Sad na međunarodnoj pozornici vodnog saobraćaja

Zorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas (u petak, 27. septembra 2019.) Luku Novi Sad povodom uključivanja te kompanije u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ona je istakla da je današnji dan važan, jer je Luka Novi Sad ušla na međunarodnu pozornicu vodnog saobraćaja.

Kompanija DP Word je vlasnik Luke Novi Sad od marta ove godine.

- DP World je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji. Drago mi je da za partnera imamo jednu od najboljih svetskih kompanija, kojoj je novosadska luka 79. po redu u svetu kojom upravlja - rekla je ministarka.

Dodala je da će u Luku Novi Sad biti uloženo 30 mil EUR, a da će država nastaviti ulaganja i u druge luke - Sremsku Mitrovicu, Prahovo, Bogojevo, Smederevo.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao zadovoljstvo zbog ulaganja u novosadsku luku, rekavši da DP World vodi računa o zaposlenima, životnoj sredini i Novom Sadu.

- Pokazali su da su i društveno odgovorna kompanija koja ulaže i u druge segmente. Raduje me da će Novi Sad dobiti jedan od najmodernijih pristana za putnike i što ćemo Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju moći da približimo turistima - rekao je on.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Mubarak al Daheri, rekao je da dobri odnosi dve vlade, kao i predsednika Srbije i prestolonaslednika Abu Dabija, treba da se prenesu i na operativni nivo i ekonomsku saradnju.

- Godinu i po dana su trajali pregovori. Verujem da će upravljanje Lukom Novi Sad biti na najvišem nivou, kao što je i saradnja dve vlade izuzetna - rekao je ambasador.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.