NavMenu

DigiPilot Privredne komore Francuske dobar primer onlajn platforme za upravljanje procesom digitalne transformacije u kompanijama

Izvor: Tanjug Petak, 27.09.2019. 10:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)Ilustracija
Kontinuirana primena digitalnih alata i efikasan proces digitalne transformacije ključ su uspešnog poslovanja malih i srednjih preduzeća i jačanja konkurentnosti na globalnom tržištu, istaknuto je na otvaranju prve Digitalne akademije Evrokomora (Eurochambres) u Vrdniku, realizovane uz podršku Privredne komore Srbije. Cilj skupa bilo je kreiranja prvog Eurochambres digitalnog alata, koji je ujedno i podrška kompanijama da digitalizuju i unaprede poslovne procese, saopšteno je iz PKS.

Odbor za digitalizaciju Evrokomora, kome predsedava Marko Čadež, predsednik PKS, izabrao je projekat DigiPilot Privredne komore Francuske - onlajn platformu za upravljanje procesom digitalne transformacije u kompanijama.

Majkl Ejm (Michael Aim), ekspert iz Privredne komore Francuske, predstavio je projekat. Platforma je namenjena, kako digitalnim konsultantima u oviru privrednih komora, tako i vlasnicima preduzeća da zajedno rade na procesima digitalne transformacije. Obuhvata pet tema: servise i usluge, proces digitalizacije, menadžment, ljudske resurse i baze podataka, kao i 150 pitanja, 600 odgovora i 1.00 digitalnih mapa puta.


- Digitalna transformacija neophodna je kako bi firme uspešno internacionalizovale poslovanje i povećale izvoz, ali i poboljšale interne procese i ojačale na domaćem tržištu - izjavio je Predrag Nikolić, direktor Centra za Digitalnu transformaciju PKS.

Dodao je da digitalna transformacija ne znači nužno uvođenje novog softvera i hardvera, već je to promena svesti o načinu poslovanja.

Jednako važno sa aspekta unapređenja kapaciteta i novih digitalnih alata privrednih komora jeste i pronaći način za dalje uključivanje u programe EU usmerene na jačanje digitalnih profila malih i srednjih preduzeća, rečeno je na skupu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.