Izvor: Tanjug | Petak, 27.09.2019.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

John Deere isplatio zemljište za izgradnju distributnivnog centra - Očekuje se izdavanje građevinske dozvole

Dolazak kompanije John Deere, američkog giganta za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora u Sremsku Mitrovicu, potvrđuje da je ovaj grad zbog svoje pozicije, ali i svih auto-puteva koji će biti izgrađeni, odlična lokacija za izgradnju logističkih centara multinacionalnih kompanija, ocenio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader. On očekuje da bi i druge svetske kompanije u budućnosti mogle da slede primer John Deere-a.

Podsetimo, američka kompanija dolazi u Sremsku Mitrovicu posredstvom kompanije KITE, koja je i zvanični zastupnik John Deere traktora i kombajna za Mađarsku i Srbiju.

Prvi čovek Sremske Mitrovice naglašava da je dolazak američke kompanije u taj grad dobra vest, pre svega, za poljoprivrednike.

- Naši poljoprivrednici će ovde imati na dohvat ruke jedan ovlašćeni servis i prodaju poljooprivrednih mašina John Deere i verovatno mogućnost da sa njima ugovoraju proizvodnju, odnosno, da razmenjuju svojih poljoprivrednih proizvoda za moderne traktore, s obzirom na to da je našoj poljoprivredi neophodna modernizacija mehanizacije - kaže Sanader.

Distributivni centar biće izgrađen u industrijskoj zoni Sever u Sremskoj Mitrovici, na površini od dva hektara, a vrednost investicije procenjuje se na oko 6 mil EUR.

Gradske vlasti očekuju da će ova američka kompanija u naredna dva do tri meseca predati dokumentaciju, posle čega sledi izdavanje građevinske dozvole.

- Oni su isplatili zemljište, sada je na njima kada će sve krenuti. Očekujem da će u naredna tri do četiri meseca pripremiti svu dokumentaciju, naša Gradska urpava stoji im na raspolaganju za izdavanje građevinske dozvole, a poznato je da smo drugi u Srbiji po brzini izdavanja građevinskih dozvola, tako da će se ta procedura odvijati veoma brzo. Imaju svu infratsrukturu, rešene imovinsko-pravne odnose i uslove za početak posla - kaže Sanader.

Grad je bio u obavezi da obezbedi svu infrastrukturu, gas, struju i slično, a John Deere da izgradi pristupne saobraćajnice i da u roku od tri godine zemljište privede nameni.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.