NavMenu

Međunarodni sajam energetike na Beogradskom sajmu 14. do 16. oktobra

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.10.2009. 13:05
Komentari
Podeli

Međunarodni sajam energetike na Beogradskom sajmu biće održan od 14. do 16. oktobra ."Energetika 2009" okuplja najznačajnije domaće i inostrane kompanije i institucije, koje se bave proizvodnjom i distribucijom električne energije, uglja, gasa i nafte, obnovljivih izvora energije.

- Postojanje regionalnog tržišta električne energije i gasa, prenosni sistemi koje evropske zemlje povezuje, preko Srbije, sa najvećim svetskim izvorima energije doprineli su značaju Sajma i ukazali na potrebu uvođenja savremenih tehnoloških dostignuća u domaće kompanije i planiranje značajnih investicija u remont, održavanje i izgradnju elektroenergetskih i gasno-naftnih postrojenja - poručuju organizatori.

Pod sloganom "Energija prirode" manifestaciju sponzoriše "Elektroprivreda Srbije" sa namerom da izlagačkim i pratećim programom doprinese mestu energije koje joj pripada u svakom razvijenom društvu, kao pokretaču života i razvoju, te da ukaže na štetne posledice neracionalnog trošenja prirodnih resursa i neodgovornost takvog ponašanja zajednice, ne samo prema sadašnjim, već posebno prema budućim generacijama.

Na sajmu će učestvovati "Elektro privreda Srbije", "Srbijagas", "Naftna industrija Srbije", "Elektromreže Srbije", ABB, "Partner-Inženjering", "Thyssen Krupp", "Vattenfall", "Amiga", "Arcon", Privredno/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, "Prva Petoletka", Stručno udruženje za distribuciju gasa sa članicama, "Eurogas" i drugi.

Prateći stručni program je bogat i raznovrstan. Prezentacija Zelene knjige "Elektroprivrede Srbije" na sveobuhvatan način govori o potrebama i obavezama JP "Elektroprivreda Srbije" u oblasti zaštite životne sredine u periodu do 2015.

Između ostalog, "Elektroprivreda" će potpisati i Protokol sa kompanijom WATTPIC kojim se otvara novo poglavlje u oblasti korišćenja solarne energije, najavljuju organizatori.

Giganti iz oblasti energetike, "Srbijagas" i "Naftna industrija Srbije" će održati pres konferencije a "Srbijagas" će održati i okrugli sto na temu saradnje sa ruskim partnerima.

Osim toga, i konferencije: "Mogućnosti finansiranja projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Srbiji" i "Aktuelne teme na tržištu prirodnog gasa Srbije" će po svojoj tematici izazvati pažnju ne samo stručne javnosti nego i šire.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.