NavMenu

Uređenje jagodinske železničke stanice posle pola veka - U toku tender za obnovu čekaonice, toaleta i parterno uređenje

Izvor: RTS Sreda, 25.09.2019. 10:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Serjio74/shutterstock.com)Ilustracija
U proteklih godinu i po Infrastruktura železnica Srbije obnovila je, ili još obnavlja, 40 železničkih stanica po Srbiji. Jedna od njih je i stanica u Jagodini, na kojoj se ništa nije radilo decenijama.

Oni koji putuju vozom u poslednje vreme primećuju znatno lepšu sliku na železničkoj stanici u Jagodini. Asvaltirane su staze na peronu, urađena nova fasada stanične zgrade, sređen park, postavljena nova rasveta.

Fasada zgrade je urađena, ali je bilet sala u lošem stanju. Još uvek je toplo vreme pa se oni koji kupuju karte u čekaonici ne zadržavaju. Zidovi natopljeni vlagom, popucao plafon i zaključan toalet.

Radovi na čekaonici planirani su za drugu fazu. U toku su tenderske aktivnosti, a nadležni najavljuju da će sve biti gotovo za dva meseca.

- Radiće se čekaonica, radiće se toaleti unutar same stanice i parterno uređenje, znači prostor ispred stanice će biti doteran, da bude mnogo prijatniji nego do sada - kaže Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.

Prema njegovim rečima, novac je obezbeđen, a o vrednosti radova još uvek ne može da govori zbog toga što je tenderska procedura u toku.

- Mi smo prošle godine obezbedili oko 100 miliona dinara za uređenje staničnih zgrada, ove godine je taj iznos veći - dodao je Stanisavljević.

Nekadašnji hroničari koji su putovali zemljom i dokumentovali svoje utiske, jagodinsku železničku stanicu opisivali su kao jednu od najlepših. Oni koji danas putuju vozom, nadaju se da će posle obnove moći da bez problema koriste ne samo železnicu, već i staničnu zgradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.