NavMenu

Restrukturiranje PTT Srbije od 2010. godine - transformacija u zatvoreno akcionarsko društvo

Izvor: Beta Nedelja, 11.10.2009. 14:24
Komentari
Podeli

Javno preduzeće PTT Srbije počeće u 2010. godini restrukturiranje i transformaciju u zatvoreno akcionarsko društvo u vlasništvu države, najavio je generalni direktor tog preduzeća Goran Ćirić.

On je u intervjuu agenciji Beta rekao da neće biti privatizacije Pošte, ali da će transformacija u zatvoreno akcionarsko društvo, 100% u vlasništvu države, omogućiti brže donošenje odluka i brži nastup na srpskom tržištu, koje će biti liberalizovano.


Ćirić nije mogao da precizira kada će biti završena transformacija, navodeći da će se u narednoj godini raditi na tome i da će konačni projekat definisati rokove.

- U narednoj godini će se u svakom slučaju raditi na restrukturiranju i reogranizaciji. To će pokazati šta su potrebni kapacititi PTT Srbije u kadrovskom smislu - naveo je Ćirić.

On nije želeo da proceni koliki je višak zaposlenih u PTT Srbije, ali je podsetio da je to javno preduzeće od 2005. godine do sada smanjilo broj zaposlenih sa 18.000 na 15.000.

- PTT Srbije u ovom trenutku pozitivno posluje, što pokazuje da neće biti velikih intervencija u promeni broja zaposlenih - istakao je Ćirić.

On je ukazao da je PTT Srbije u prvih devet meseci ove godine imalo dobit od dve milijarde dinara i dodao da je plan da se u 2009. iz osnovnog poslovanja preduzeća ostvati dobit od 740 miliona dinara i iz učešća u dobiti "Telekoma Srbije" u 2008. dodatnih 1,5 milijardi dinara.

Naveo je da će restrukturiranje PTT Srbije početi sa realizacijom plana poslovanja za 2010. godinu, koji će biti dostavljeni do 1. decembra, a Vlada Srbije bi trebalo da ih odobri do kraja 2009.

- Ključno je da se kroz restrukturiranje podigne nivo usluga, poveća dobit i poboljša efikasnost sistema - istakao je Ćirić i dodao da je osnovni plan da se izdvoje rezervisane od profitabilnih usluga.

Tagovi:
Goran Ćirić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.