NavMenu

Tvrđavski most u Nišu dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju

Izvor: Južne vesti Utorak, 24.09.2019. 13:34
Komentari
Podeli
Projektovani izgled Tvrđavskog mostaProjektovani izgled Tvrđavskog mosta
Nakon što je niška Gradska uprava nekoliko puta odbacivala zahtev za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju Tvrđavskog mosta, ona je konačno izdata sredinom septembra. Međutim, u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića ne mogu da preciziraju kada će se raditi na njemu, jer njegova rekonstrukcija ne spada u rekonstrukciju Trga kralja Milana.

Već tri godine most na Nišavi u centru grada je zatvoren za saobraćaj. On je dotrajao, pa je planirana njegova rekonstrukcija. Providna ograda, crvene ploče i klupice trebalo bi da ga "oplemene". Iako je sa radovima trebalo da se krene još pre izvesnog vremena, to nije učinjeno jer su zbog manjkavosti dokumentacije odbijani zahtevi za izdavanje građevinske dozvole.

Ipak, Sekretarijat za planiranje i izgradnju pri Gradskoj upravi, 13. septembra je izdao dozvolu.

Kada će početi radovi, kako kažu u kabinetu gradonačelnika, ne zna se jer rekonstrukcija mosta nije u vezi sa rekonstrukcijom centralnog trga, pa bi trebalo da bude raspisana nova javna nabavka.

- Tvrđavski most nije deo ovog Ugovora. Kao što pretpostavljam da znate, iako je izgrađen pre mnogo godina, ovaj most nije imao upotrebnu dozvolu, tako da Grad nije ni bio u mogućnosti da pribavi dozvolu za njegovu rekonstrukciju. S obzirom da su sada te dve procedure uspešno okončane, stekli su se uslovi za početak aktivnosti i pokretanje procedure oko realizacije i tog projekta - navode u Kabinetu gradonečlnika.

Podsetimo, u toku je rekonstrukcija Trga kralja Milana koja će građane koštati oko 2 mil EUR. Rok za izgradnju je dve godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.