NavMenu

U planu rekonstrukcija ili izgradnja potpuno novog stadiona Partizana - Gradiće se i hotel

Izvor: eKapija Utorak, 24.09.2019. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen)
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije sportskog kompleksa Partizan. Rani javni uvid obaviće se u zgradi Gradske uprave Grada Beograda radnim danima od 9 do 18 časova zaključno sa 7. oktobrom 2019. godine. Elaborat je postavljen i na sajt grada Beograda. Kako se navodi u dokumentu, obrađivač projekta je Centar za planiranje urbanog razvoja - CEP.

Prema postojećem planu generalne regulacije predmetna teritorija predviđena je za površine za sportske objekte i komplekse - takmičarski sportski kompleksi. Opšti cilj izrade plana je da se, kroz sagledavanje prostornih mogućnosti, ostvare sve potrebne pretpostavke koje će omogućiti realizaciju prostornih i funkcionalnih potreba u kompleksu, a u cilju obezbeđenja najpovoljnijih uslova za razvoj sporta, kao i osavremenjavanje i modernizaciju JSD Partizan.

Kao posebni ciljevi izrade Plana detaljne regulacije navode se stvaranje planskih mogućnosti za rekostrukciju, odnosno izgradnju novih sadržaja, obezbeđivanje kapaciteta tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, očuvanje i poboljšanje uslova životne sredine, kao i uvođenje samoodrživog i ekološki stabilnog sistema.

Prostor posmatranog Plana ograničen je sa jugozapadne strane Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, sa južne strane Ulicom dr Milutina Ivkovića, sa istočne strane Dinarskom ulicom, sa severne strane Humskom ulicom i sa severozapadne strane parkom u koji se nalazi između kompleksa stadiona i ulice Dragana Mancea. Predmetni prostor je dobro opslužen linijama JGPP-a, i to autobuskim, tramvajskim, trolejbuskim i linijama BG voza.

Sportski kompleks planiran je kao jedinstven kompleks prvenstveno namenjen sportu ali i drugim komercijalnim sadržajima u funkciji sporta. U okviru ove zone planirani sadržaji funkcionalno su odvojeni u tri prostorne celine: fudbalski stadion sa pratećima sadržajima, zatvoreni sportski tereni sa pratećim sadržajima, otvoreni sportski tereni.

U prostornoj celini fudbalskog stadiona koja zauzima najveći deo kompleksa, planirana je izgradnja novog ili rekonstrukcija postojećeg fudbalskog stadiona budućeg kapaciteta do 35.000 gledalaca kao i izgradnja svih pratećih sadržaja (uprava stadiona, sanitarni prostori i garderobe sportista, ostave rekvizita, prostori u funkciji pripreme i praćenja sportista i drugi), komercijalnih sadržaja (trgovina, ugostiteljstvo, poslovanje, zabava, kultura i sl.) kao i izgradnja hotela.

U prostornoj celini zatvorenih sportskih terena uz Dinarsku ulicu, pored zatvorenih sportskih sala planirana je izgradnja i objekata u njihovoj funkciji (svlačionice, teretane, fitnes centri i sl.) kao i komercijalnih objekata (poslovanje, trgovina i sl.) i poslovnih apartmana pre svega namenjenih smeštaju sportista, posetilaca i gostiju kluba.

Prostorna celina otvorenih sportskih terena smeštena je iznad železničkih tunela. U ovom delu kompleksa mogu se graditi samo otvoreni sportski tereni. U okviru kompleksa planirana je i izgradnja podzemnih garaža. Osim u garažama, parkiranje je planirano i na otvorenim parkiralištima, u okviru parcela gde za to postoje prostorne mogućnosti. Pristup planiranim garažama dozvoljen je iz Humske ulice, ulice Dr. Milutina Ivkovića i Dinarske ulice.

Predviđene su i površine rezervisane za kretanje pešaka, koje su planirane uz sve primarne i sekundarne saobraćajnice ulične mreže trotoarima, minimalne širine 3,0 m.

Prema planskim postavkama i smernicama razvoja sistema javnog gradskog prevoza u okviru posmatranog Plana, tj. u ulicama koje su unutar obuhvata Plana, ne planira se uvođenje linija JGPP-a, tako da se opsluživanje predmetnog prostora i dalje zadržava u okviru postojećeg.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.