Izvor: eKapija | Utorak, 24.09.2019.| 15:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Beograd raspisao tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči

Planirani izgled (Foto: Konkursna dokumentacija)
Grad Beograd raspisao je tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči. Vrednost radova je oko 650 miliona dinara, objekat će imati 7.000 m2, dok je rok za završetak 12 meseci od početka izgradnje.

– Nova zdravstvena stanica biće izgrađena u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke i pošte, a više od 150 hiljada građana na levoj obali Dunava konačno će dobiti savremenu zdravstvenu zaštitu – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

Sredstva za izgradnju ovog doma zdravlja obezbedila je uglavnom Republika, jer su ove zdravstvene ustanove od juna meseca prešle u njenu nadležnost.

Rok za podnošenje ponuda za izgradnju je 28. oktobar, a opširnije o tenderu pogledajte OVDE.

Vesić je dodao da će se u novooizgrađenoj zdravstvenoj ustanovi nalaziti službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom.

– Vodiće se računa o spajanju srodnih sadržaja, a planirano je da budu razdvojeni putevi bolesnih i zdravih, kao i dece i odraslih. Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu medicinu. Dok će na trećem spratu biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije – rekao je Vesić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.