Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.09.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

S&SAX iz Beograda širi poslovanje u domenu tekstila - Sajam mode u Londonu doneo nove šanse

Dobar primer da domaća kompanija ima štošta da pokaže i svetskom tržištu, pokazuje firma S&SAX iz Beograda, regionalni lider u snabdevanju tekstilne industrije materijalima i repromaterijalom. Na Međunarodnom sajmu mode "Pure London" u Velikoj Britaniji ova firma je sa još pet firmi iz Srbije predstavila raznovrsnu ponudu srpske tekstilne industrije.

S&SAX je pored prodaje najrazličitijih materijala, specijalizovan i za prodaju modnih aksesoara, repromaterijala, pomoćnog materijala, alata za šivenje, krojačkog pribora.

Tako se u ponudi ove kompanije može naći od najaktuelnijeg aksesoara, kao što su aplikacije od šljokica, cirkona, razne vrste ukrasnih traka, učkura, pertli, svih vrsta rajsferšlusa, metalne galanterije, izrade etiketa, pakovanja, kesa… do konca za šivenje i vez, svih vrsta lastiša, lepljivih platna, filca…

Govoreći o počecima ove firme, koja već, skoro dve decenije uspešno posluje u Srbiji i regionu, Siniša Stanković, direktor ove kompanije, za naš portal kaže da je sve počelo u poslednjoj godini prošlog veka.

- Firma S&SAX je zvanično osnovana 2000. godine. Čelni ljudi kompanije tada nisu ni bili svesni da će napraviti nešto toliko značajno, da će postići veliki uspeh koji traje više od 20 godina. Prepoznavajući potrebe tržišta i gradeći zdrave poslovne relacije sa inostranim partnerima, S&SAX je počeo da uvozi velike količine najkvalitetnih materijala za proizvodnju casual i sportskog programa i distribuira ih do mnogih gradova u Srbiji – kaže Stanković za eKapiju.

Firma trenutno ima 40 zaposlenih a vizija kojom se vodi je da sve što vam treba - bude dostupno na jednom mestu, po najpovoljnijim cenama u regionu.

Kako je rečeno za naš portal, sirovine se nabavljaju iz Turske i Kine. Na godišnjem nivou, uveze se i distribuira više od 5 miliona metara najkvalitetnijih materijala i preko 500.000 kalemova konca, kao i stotine hiljada komada rajsferšlusa i ostalog repromaterijala. Lager ove firme se sastoji od preko 200 tona materijala u 120 lagerskih boja.

- Uz ogromnu ponudu najraznovrsnijih materijala, S&SAX kontinuirano nudi najnovije aksesoare i sav prateći repromaterijal po aktuelnim svetskim trendovima. Konstantna potreba da naše znanje i iskustvo stečeno na mnogim sajmovima i edukacijama širom Evrope prenesemo kroz naš asortiman i obogatimo našu ponudu, je još još jedna stavka zbog koje se i konstantno povećava broj zadovoljnih kupaca. Osim tako bogatog asortimana, S&SAX svojim klijentima nudi i razna dizjnerska rešenja i stručne predloge kako da kupljeni materijal najbolje iskoriste - kaže Stanković.

O narednim planovima Stanković ističe da S&SAX je već u fazi otvaranja novih sektora ne samo u domenu tekstila, već i šire, zapošljava nove stručne ljude i širi svoju veleprodaju.

- Tokom sajma smo stupili u kontakt sa mnogim značajnim proizvođačima, uspeli smo da im prezentujemo našu firmu i naše mogućnosti i u pregovorima smo sa nekima od njih.


Borba sa stranim investicijama

Domaći tekstilcima ne ide na ruku trka sa stranim investitorima koji, neretko za svoje poslovanje u Srbiji, od države dobijaju određene benefecije.

- Strani investitori dolaze u nerazvijene zemlje zbog njihovog tržišta, niske cene rada, povoljnog poreskog ambijenta i različitih podsticaja koje države daju. Investitori dolaze kako bi uspostavili kontrolu na novom tržištu, uklonili domaću konkurenciju ili sprečili njen rast i razvoj. Sve inostrane investicije otežavaju u velikoj meri, jer strani investitori dobijaju razne beneficije, za razliku od domaćih proizvođača koji to uopšte nemaju - kaže Stanković.

S. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.