NavMenu

Šta spaja najlepše cveće i najbolju kafu? Odgovor je Doncafe!

Izvor: Promo Ponedeljak, 23.09.2019. 12:27
Komentari
Podeli
Proteklog vikenda ljubitelji cveća su se okupili na festivalu posvećenom najlepšim biljnim vrstama. A zahvaljujući jednoj od njih, svakodnevno uživamo u omiljenom napitku - kafi.

Biljka kafe otkrivena je pre oko 1.000 godina. Uglavnom uspeva u tropskom pojasu, jer voli toplotu i vlagu. Iako joj najviše pogoduju nadmorske visine od 600 do 1.800 metara, u njenim zelenim, duguljastim listovima, sitnim belim mirisnim cvetovima i zanimljivom koloritu bobica, možemo uživati i u kućnim uslovima. Kao dekorativna biljka, domove najčešće krasi coffea Arabica.

Zahvaljujući preradi bobica kafe, svet danas uživa u jednom od omiljenih napitaka, nazvanom baš po samoj biljci - kafa. Ljubiteljima kafe je teško da bez nje zamisle jutra, svaki novi dan koji donosi i uživanje i obaveze. Uz kafu je svaki momenat našeg dana lepši, ukusniji i mirisniji.

Zato je Doncafé odlučio da u čast toj značajnoj biljci, svim posetiocima 9. Beogradskog festivala cveća na Dorćol Platzu dodatno ulepšao vreme provedeno među zelenilom. Za čuvenim Coffeebike-om, publiku je dočekivao profesionalni barista koji je otkrivao tajne umetnosti crtanja mlekom u kafi - Latte Art-a.


Uz šoljicu savršenog Doncafé Barista Espressa, otkrili smo i male tajne savršeneog espressa: kako se sprema, kako se pravilno konzumira, na koji način se služi i koliko posle ispijanja treba da osećate ukus espressa u ustima. Ovaj blend inače odlikuje sve ono što se od vrhunskog espressa i očekuje: savršen balans, jačina, intenzivna aroma i stabilna krema. Kako uživanje u kafi često vezujemo za opuštanje i druženje, za dodatnu zabavu iz Doncafé-a su osmislili dve zanimljive igre - Igru memorije i Pogodi ko sam.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.