Izvor: Tanjug/Politika | Ponedeljak, 23.09.2019.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sombor se gradi i modernizuje - Među prvima uvodi 5G mrežu, u planu i agrobiznis centar

Sombor će uskoro biti jedan od prvih gradova sa 5G mrežom, kaže gradonačelnica ovog grada Dušanka Golubović.

- Pored radova na uvođenju 5G mreže, u toku je rekonstrukcija puta Sombor-Baja, počinju radovi na izgradnji novog puta Stapar-Sivac. Istovremeno očekujemo obnovu puta Sombor-Vrbas, kao i početne radove na izgradnji brze saobraćajnice od Vrbasa do graničnog prelaza u Bačkom Bregu. Osim toga, da bi se uredilo zaštićeno jezgro našeg grada, početi su radovi na rekonstrukciji objekata javne namene: Grašalković palati, Galeriji "Milan Konjović", zgradi Županije... - kaže za "Politiku" Golubović.

Kako kaže, cilj je unaprediti život građana Sombora i tako da se zaustavi trend opadanja broja stanovnika, posebno kada su mladi u pitanju.

- Otvoreni su nova ambulanta i vrtić, a rekonstruisane su i centralne prostorije Doma zdravlja i osnovne škole. U planu su izgradnja novog velikog objekta unutar bolničkog kompleksa i sanacija hirurškog bloka bolnice, adaptacija Gerontološkog centra, kao i zgrade Centra za socijalni rad - navodi ona.

Gradonačelnica kaže da grad podržava mlade kroz brojne programe i aktivnosti, merama u oblasti zapošljavanja, ali i stipendijama u toku školovanja.

- U Somboru svako dete je dobilo mesto u vrtiću, počeli smo kupovinu kuća mladim bračnim parovima, kao i pomoć u kući za samohrane roditelje i porodice sa više dece. Pokrenut je program finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje. U planu je i osnivanje agrobiznis centra za pomoć mladim bračnim parovima na selu."

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine Sombor beleži konstantan i značajan porast broja turista, a rezervat biosfere Bačko Podunavlje se od prošle godine nalazi pod zaštitom UNESKO-a.

U Somboru ima više od 1.000 malih i srednjih preduzeća, a grad je prepoznat od strane investitora kao grad sigurnog ulaganja i povoljnih poslovnih uslova, kaže Golubović za Politiku.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.