Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.09.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Brodogradilište u Perlezu traži novog vlasnika

(Foto: Khrushchev Georgy/shutterstock)
Preduzeće za izgradnju brodova i trgovinu Shipyard Bomex 4M doo Perlez u stečaju traži novog vlasnika. Naime, oglašena je prodaja stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Kako se navodi u tenderu, najvažniju imovinu stečajnog dužnika čine građevinski objekti u Perlezu, objekti brodogrdanje - kantina sa garderobom, proizvodna hala površine 4.488 m2, te silazna rampa ravnog dela mehanizovanog navoza površine 13.082 m2. Predmet prodaje su i upravna zgrada, skladište tehničkih gasova, kao i silazna rampa - kosi deo mehanizovanog navoza.

Početna cena brodogradilišta iznosi 177 miliona dinara. Pravo učešča na tanederu imaju sva pravna i fizička lica koja ispune tražene uslove.

Javno nadmetanje održaće se 24. oktobra 2019. godine u 12 sati u Perlezu.

Podsetimo, u februaru 2018. godine preduzeće Shipyard Bomex 4M doo Perlez u čijem je vlasništvu brodogradilište otišlo je u stečaj zbog nagomilanih finansijskih dugova. Prva prodaja borodgradilišta oglašena je u novembru 2018. godine kada je ponuđeno po ceni od 315 miliona dinara. Pošto nije bilo zainteresovanih kupaca, u maju 2019. brodogradilište je ponuđeno po ceni od 283 miliona dinara.

Više informacija o tenderu možete videti OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.