NavMenu

FERK izdao osam dozvola za solarnu proizvodnju električne energije

Izvor: Klix Ponedeljak, 23.09.2019. 08:43
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine FERK je na redovnoj sednici izdala osam dozvola za rad za proizvodnju električne energije.

"Solar" Ustikolina - vlasnik Duranović Hasib dobilo je dozvolu za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani u naselju Njuhe, u Foči.

Privrednom društvu Marssel Mostar izdata je dozvola za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani u naselju Pješivac, općina Stolac.

Na istoj lokaciji izdata je dozvola privrednom društvu Energija Hodovo Sarajevo za dve solarne fotonaponske elektrane, zatim privrednom društvu EnergEtica Sarajevo, takođe za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani, dozvola za HE Energy Stolac za dve solarne fotonaponske elektrane, te za Bičakčić Solar iz Sarajeva za proizvodnju električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani.

Ferk je izdao još i dozvolu za proizvodnju električne energije privrednom društvu Zamcomerc Fojnica u solarnoj fotonaponskoj elektrani u naselju Šćitovo polje, opština Fojnica i dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za VG-Monting Vitez za proizvodnju u solarnoj fotonaponskoj elektrani, u poslovnoj zoni, u općini Vitez.

Razmatrajući žalbu na zaključak koji je donelo JP Elektroprivreda BiH Sarajevo, Podružnica Elektrodistribucija Bihać, Ferk je donio rešenje kojim se žalba odbija kao neosnovana, saopšteno je iz Ferka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ukidaju se dva kraka saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz Topolu - Osnovna trasa ostaje

Komisija za stručnu kontrolu planske dokumentacije brze saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz opštinu Topola zvanično je predložila da se iz projekta izuzme celokupan krak Zagorica-Svetlić, tako da samim tim ne postoji ni krak Ljubeselo, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović. - Komisija (koju čine predstavnici projektanata predvođeni Građevinskim fakultetom iz Beograda kao i predstavnici naručioca –

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.