NavMenu

Vojvođanska vina treći put na "Vojvodina Wine Show"

Izvor: eKapija Nedelja, 22.09.2019. 17:52
Komentari
Podeli
Izlagači i publikaIzlagači i publika
U "Vili Stanković" u Čortanovcima održan je treći "Vojvodina Wine Show" koii je okupio 40 vinarija iz cele Vojvodine, a otvorio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Među gostima su bili stručnjaci iz Amerike, Holandije, Egleske, Italije, Hrvatske, Mađarske i mnogo drugi.

Postioci su mogli da degustiraju vina sa dugom tradicijom, ali i novija, kao i da se upoznaju sa autentičnostima vina od internacionalnih sorti vojvođanskog teroara i autohtonih sorti u pokrajini, navodi se u saopštenju.

Predsednik Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla "Srem - Fruška gora" Gordan Bašić ističe značaj ove manifestacije za promociju vinskog turizma, ali i prepoznavanje vina u svetu. Pokrajinska vlada podržala je "Vojvodina Wine Show",a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da se poslednjih godina mnogo ulaže u vinogradarstvo i da su vidljivi rezultati.

- Čini mi se da ćemo vremenom dostići po kvalitetu i one koji su u Evropi čuveni i možda ne toliko bolji, ali s većom tradicijom i boljim rezultatima. Gde god idemo, a obilazimo i mnoge druge zemlje, polako pitaju za vina iz Vojvodine i polako prodajemo naše vino. Mnoge zanima šta je ono konkretno što mi možemo da ponudimo i po povoljnijoj ceni od drugih, a mi odgovaramo da su to sigurno vina iz Vojvodine - istakao je Mirović u obraćanju.

Vina iz sremskog vinogradarskog rejona dobila su oznaku geografskog porekla.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Saobraćaj

GSP i zvanično zaključio ugovor o nabavci 25 novih tramvaja sa turskom kompanijom Bozankaya - Isporuka prvih vozila za 12 meseci

GSP Beograd objavio je na Portalu javnih nabavki i zvanično Obaveštenje o dodeli ugovora o nabavci 25 novih tramvaja turskoj kompaniji Bozankaya Otomotiv. Ukupna vrednost je nešto više od 7,8 milijardi dinara, odnosno 67,3 mil EUR bez PDV-a, ili oko 81 mil EUR kada se PDV uračuna. To je, po vozilu, 3,23 mil EUR. Kako je ranije objavljeno u odluci o dodeli, rok za isporuku prvog lota od minimum dva vozila je 12 meseci, a rok za isporuku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.