Izvor: eKapija | Subota, 21.09.2019.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Weekend media festival u Rovinju - Šta prodaje novine i zašto sve završi folkom?

(Foto: Picsfive/shutterstock.com)
Na Weekend media festivalu u Rovinju veliko interesovanje izazvao je za panel Ko to tamo peva?: Novi talas muzičkih trendova u regionu, a prvi put dodeljena je i nagrada za najboljeg političkog PR-a. Megafon 2019. otišao je u ruke Marka Milića iz Kabineta predsednika hrvatske Vlade.

- Nikad se nisam bojala, pevala sam pesme koje nitko ne bi pevao - poručila je Severina Kojić na jednom od najposećenijih panela "Ko to tamo peva?: Novi talas muzičkih trendova u regionu" na kojem se raspravljalo o novom muzičkom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa, koji je pokorio ceo region.

Uz Severinu, na panelu su učestvovali i Tonči Huljić, Relja Milanković Reksona i Stefan Đurić Rasta.

- Postoji samo jedno generalno pravilo, da na početku i na kraju sve završi na nečemu što zovemo folk. Možemo se mi s time sprdati, ali postoji nešto što je zapisano u DNK ovih prostora - kazao je Huljić i zaključio kako ljudi u Srbiji žive za muziku, a u Hrvatskoj žele da žive od muzike, navodi se na portalu Pr.org.rs.

Najveći hrvatski komunikacijski stručnjaci i politički novinari raspravljali su o očekivanjima na predsedničkim izborima na panelu "Svi predsednikovi ljudi". Andrija Jarak istakao je da bi ovo mogla biti najdosadnija kampanja do sada i da postoje četiri teme koje "pale" Hrvate, a to su partizani, ustaše, mito i korupcija. Nakon panela dodeljen je "Megafon 2019." za najboljeg hrvatskog političkog PR-a, a nagradu je dobio Marko Milić iz Kabineta predsednika Vlade.

Na jednom od prvih panela, "Panic At The Disco: Mediji, javni sektor i kultura"ra spravljalo se o Rijeci koja je odabrana kao Evropska prestonica kulture 2020. godine.

- Ovaj projekt je skup, veliki i vidljiv te će imati efekta na sve, pa čak i na brodogradnju - kazao je Ivan Šarar, PR za kulturu grada Rijeke.

Šta je dobra naslovnica i zašto je važna raspravljali su glavni urednici novina iz Hrvatske Goran Gavranović, Slovenije – Robert Botteri i Srbije – Veljko Lalić na panelu "Dobra naslovnica je dobra naslovnica". Botteri je istakao da na naslovnicama u Sloveniji najviše pažnje izazivaju Tito, Hitler i Žižek.

- Dobra naslovnica jednom nedeljniku može povećati prodaju za 50%. U dnevnom listu poput 24 sata, naslovnica povećava prodaju za 5 ili 10 %, a nekada je to bilo i do 30 -otkrio je glavni urednik 24 sata Goran Gavranović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.