Izvor: Tanjug | Petak, 20.09.2019.| 16:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: U novembru počinje gradnja saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica, sredstva obezbeđena rebalansom budžeta

Zorana Mihajlović
Rebalansom budžeta biće izdvojena dodatna sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekat, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, navodeći primer da će u novembru moći da počnu radovi na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

U tom ministarstvu je rečeno Tanjugu da predlog rebalansa budžeta predviđa dodatna sredstva za deonice Ruma - Šabac - Loznica od 600 miliona dinara, zatim za Moravski koridor 14 milijardi dinara, za deo auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Požege 550 miliona dinara, za auto-put Beograd - Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina 1,45 milijardi dinara, kao i sredstva za druge projekte.

- Počinjemo radove na mostu kod Šapca početkom ili sredinom novembra - rekla je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, Srbija zahvaljujući stabilnoj finansijskoj situaciji 2019. i 2020. počinje izgradnju šest auto-puteva, što je ozbiljan investicioni plan.

Kaže da će rebalansom dodatna sredstva biti namenjena za deonicu Preljina - Požega, zaitm za auto-put Sremska Rača - Kuzmin, kao i za Moravski koridor, za koji se već narednih nedelja očekuje zaključivanje komercijalnog ugovora.

- Budući da je kod Kruševca završena eksproprijacija, možemo početi i radove na tom važnom auto-putu. Četvrto se odnosi na auto-put i brzu saobaćajnicu Ruma - Šabac - Loznica - kazala je Mihajlović.

Kako je rekla, taj novac nije bio predviđen u budžetu za ovu godinu zato što nije bila spremna projektno-tehnička dokumentacija.

- Nismo želeli da opterećujemo budžet, jer nismo bili sigurni da će sve oko dokumentacije za auto-puteve biti završeno ove godine - kazala je Mihajlović i dodala da su te investicije vredne više milijardi evra.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.