NavMenu

Do kraja 2019. rekonstrukcija 28,6 kilometara niskonaponske mreže u novovaroškoj opštini

Izvor: Danas Petak, 20.09.2019. 11:58
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Elektroprivreda Srbije će do kraja ove godine rekonstruisati oko 28,6 kilometara niskonaponske mreže na teritoriji opštine Nova Varoš.

Prema programskom planu EPS-a za 2019. sanaciju mogu očekivati i stanovnici mesnih zajednica u opštinama Čajetina, Bajina Bašta, Priboj i Prijepolje.

- Reč je o potpunoj rekonstrukciji koja uključuje zamenu dotrajalih drvenih stubova sa oko 500 novih betonskih, kao i ugradnju samonosivih kablovskih snopova potrebnog preseka umesto starih žičanih provodnika - saopšteno je nakon nedavnog sastanka u Novoj Varoši predstavnika Elektrodistribucije na čelu sa direktorom užičke poslovnice Sašom Miloševićem, sa narodnim poslanicima Krstom Janjuševićem i Brankom Popovićem i predsednikom opštine Nova Varoš Radosavom Vasiljevićem.

Na sastanku je rečeno i da su radovi na području pojedinih delova novovaroške opštine već počeli krajem avgusta. Najpre u Tisovici (zaseoci Basarići i Divovići), gde se u dužini od oko 575 metara menjaju stubovi i provodnici, a isti posao, na trasi dugoj 1.250 metara, započet je i u Draglici (Grujičići, Arsenijevići i Zečevići).

Do kraja godine biće obavljena rekostrukcija niskonaponske mreže i na području Čelica, Jasenovačkog Trudova, Seništa, Bele Reke, Debelje, Vilova, Božetićkog Trudova, Štitkova...


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.