Izvor: eKapija | Petak, 20.09.2019.| 11:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na prodaju zgrada hotela Putnik iz Prijepolja - Procenjena vrednost 106,5 miliona dinara

Grad Prijepolje (Foto: Ivana Bezarević)
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je drugu prodaju nepokretne i pokretne imovine ugostiteljsko turističkog predutzeća Putnik iz Prijepolja. Procenjena vrednost imovine iznosi 106,5 miliona dinara.

Kako se navodi u tenderu, predmet prodaje je zgrada dvospratnog hotela Putnik, neto površine 4.770, 66 m2 kao i bazeni i sportski tereni koji se uz njega nalaze.

Od pokretne imovine na prodaju su kuhinjska oprema, nameštaj, sitni invetar, otpadno gvožđe i drvo i dva motorna vozila.

Inače, plac veći od dva hektara na kome se nalaze ovi objekti nije predmet prodaje i ostaje državna svojina, navedeno je u oglasu.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 29. oktobar do 12 časova a javno otvaranje održaće se istog dana 15 minuta nakon isteka roka za ponude.

Podsetimo, na prethodno oglašenoj prodaji na dobošu su, pored zgrade hotela, bili i ugostiteljski objekat - Dom kulture, Muzej pionira i omladine Jugoslavije u Memorijalnom kompleksu Boško Buha, paviljoni i vile za smeštaj gostiju.

Međutim, ALSU je odustala od prodaje kompleksa Boško Buha, koje je dobilo status nepokretnog dobra od izuzetnog značaja Odlukom Narodne skupštine SR Srbije iz 1987. godine, kojom su zabranjeni ssvi radovi koji ga mogu na bilo koji način ugroziti.

Putnik iz Prijepolja je u stečaju od 2010. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.