Izvor: eKapija | Petak, 20.09.2019.| 10:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ulaganja u infrastrukturu u Zrenjaninu - Očekuje se i početak gradnje fabrike guma Shandong Linglong

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišli su u četvrtak, 19. septembra, radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju, koji će značajno uticati na priliv novih investicija i razvoj turizma. Vrednost projekta je 13,8 mil EUR , a radovi se izvode u sklopu Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Srbije sa Rumunijom. Pored toga, u Zrenjaninu je otvoren rekonstruisani Gradski stadion, a počeo je i Sajam privrede Zr Biz Net.

Povodom realizacije starih i početka novih projekata, gradonačelnih Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da Grad u poslednje tri i po godine ima punu podršku Pokrajinske vlade.

- Otvorili smo 4.500 novih radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji – fabrike guma Shandong Linglong, dodao je gradonačelnik.

- Uređenje obale omogućiće bolju plovnost kanala, dok će izgradnja marine značajno doprineti razvoju turizma i nautičkog turizma Zrenjanina i čitave Srbije, ali i uspostavljaju prekograničnog transporta vodnim putem - rekao je Janjić.

Pomenutim projektom dodatno se razvijaju i turistički potencijali okolnih mesta kao što su Specijalni rezervat prirode Carska bara, etno selo Tiganjica, Kaštel Ečka, selo neobične tradicije Belo Blato i niz značajnih lokacija duž Begeja.
U radnoj poseti Zrenjaninu, Mirović je sa gradonačelnikom Janjićem otvorio i rekonstruisani Gradski stadion, u koji je uloženo 190 miliona dinara, od čega je oko 70 miliona dinara obezbedio Grad Zrenjanin. Obnovljeni stadion pružiće adekvatne uslove za treniranje mladim sportistima, i to u vidu vrhunske rasvete, fudbalskog terena, svlačionica i tribina.

Otvaranje sajma Zr Biz Net, koje je takođe obeležilo današnji dan u Zrenjaninu, jedinstvena je privredna manifestacija na kojoj učestvuju stručnjaci različitih profila iz privatnog sektora, strukovna udruženja, obrazovne i institucije i druge organizacije. Ovakva manifestacija doprineće boljem povezivanju privrednika iz Zrenjanina sa drugim privrednicima i kompanijama, ali i promociji preduzetničkog duha.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.