NavMenu

Millennium Resorts gradiće hotel u Vranjskoj Banji - Uskoro rušenje "Skadra na Banjštici"

Izvor: eKapija Petak, 20.09.2019. 10:20
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Creative Family)
Millennium Resorts kao ćerka firma u 100% vlasništvu kompanije Millennium Team, novi je vlasnik nezavršenog kompleksa u Vranjskoj Banji, a kako za eKapiju kažu iz te kompanije, u planu je da na zemljištu je bude izgrađen objekat turističke namene.

Hotel koji je počeo da se gradi 70-ih godina, kada je Vranjska Banja i bila najposećenija, nikada nije završen. Novi vlasnik u obavezi je da taj hotel poruši, jer postoji rešenje Gradske uprave grada Vranja da objekat mora da se sruši zbog bezbednosti, s obzirom da nema upotrebnu dozvolu. Iz kompanije Millennium Team za naš portal navode da je u planu da do kraja meseca počnu rušenje postojećih objekata.

- U planu je da na pomenutom zemljištu bude izgrađen objekat turističke namene. U toku je izrada projektne dokumentacije kao i dobijanje svih neophodnih dozvola i saglasnosti u skladu sa zakonskom regulativom – kažu iz Millennium Team-a.


- Planiramo da krajem novembra prezentujemo detaljan plan za izgradnju i razvoj Vranjske Banje – navode novi vlasnici.

(Foto: Shutterstock/Creative Family)

Podsećamo, oko vlasništva nad ovim nezavršenim hotelom je više od 10 godina vođen sudski spor, sve dok u februaru Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja nisu postali ravnopravni suvlasnici.

U Vranjskoj Banji je nekada radilo 19 hotela i više vila, sada su hoteli zatvoreni.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.