Izvor: eKapija | Petak, 20.09.2019.| 12:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se pasarela kod Tempa na Obrenovačkom putu - Raspisan poziv za izvođenje radova i izradu tehničke dokumentacije

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Omar Tursic/shutterstock.com)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izgradnju pasarele na Obrenovačkom putu kod Tempa, sa izradom tehničke dokumentacije. Kako se navodi u pozivu, izgradnja pasarele predviđena je Planom detaljne regulacije Ade Ciganlije.

U konkursnoj dokumentaciji navodi se da je predviđena ukupna dužina pasarele iznosi 40 metara, raspoređena je na dva simetrična raspona od po 20 metara, sa stubom u zelenom razdelnom pojasu Savske magistrale. Širina pasarele iznad Savske magistrale iznosi četiri metra, dok najniža tačka pasarele mora biti na visini od minimum 5 metara u odnosu na ravan kolovoza. Sa obe strane planira se pešačko-biciklistički lift.

- Prva faza radova obuhvata denivelisani pešački prelaz-pasarelu, koja je predmet izrade tehničke dokumentacije. Nalaziće se iznad Savske magistrale na Čukaričkoj padini i u zoni je komercijalnog objekta Citroena i Delta motorsa sa jedne i Tempa i Lidla sa druge strane Savske magistrale. Izgradnjom pastele kod Tempa povećava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju na mestu izraženih pešačkih tokova na lokaciji - navodi se u dokumentaciji.

Za nadzenmni deo pasarele predviđena je metalna konstrukcija adekvatno zaštićena potrebnim premazima. Pristupna zona stepeništu nalazi se u okviru postojećeg trotoara, a delom zahvata i postojeću zelenu površinu. Stepenište je neophodno projektovati kao jednokrako, simetrično formirano sa obe strane Savske magistrale sa zaštitnom ogradom na pasareli i pristupnom strpeništu.

- Stepenišni prostor i pasarelu je moguće nadkriti nadstrešnicom. U okviru izrade tehničke dokumentacije nadstrešnicu treba projektovati kao drugu fazu izgradnje pasarele. Kroz treću fazu izgradnje prevideti izgradnju lifta ili eskalatora kako bi pasarela bila pristupačna osobama sa smanjenom sposobnošću kretanja - piše u dokumentaciji.

Kako se navodi, Planom detaljne regulacije ostavljena je mogućnost da se preko Savske magistrale izgradi još jedna pasarela, čija položaj nije precizno definisan.

Rok za završetak posla, izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova, ne može biti duži od 360 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao za izradu tehničke dokumentacije. Garantni rok iznosi tri godine, od dana primopredaje radova Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Ponuđač je dužan da u roku garantnog roka, na prvi pismeni poziv, otkloni o svom trošku sve nedostatke koji se odnose na ugovoreni kvalitet posla, ugrađenih materijala i opreme, a koji nisu nastali nepravilnom upotrebom.

Rok za dostavljanje ponuda je 9. oktobra u 14 časova, dok će se njihovo javno nadmetanje održati istog dana, 15 minuta kasnije.

Više informacija o pozivu možete videti OVDE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE