NavMenu

Ritz Carlton stiže u Herceg Novi - Luksuzni hotel biće izgrađen na Luštici, otvaranje 2023.

Izvor: eKapija Petak, 20.09.2019. 08:09
Komentari
Podeli
(Foto: Hadrian/shutterstock.com)
Predsednik Vlade Duško Marković sastao se sa predstavnicima renomiranih svetskih kompanija Northstar i Marriott koji će u Crnoj Gori, u opštini Herceg Novi, graditi rizort Ritz Carlton Montenegro vredan 210 mil EUR.

Vlasnik projekta Ritz Carlton Montenegro Mohamed Al Sager saopštio je da pripreme za gradnju rizorta teku zadovoljavajućom dinamikom, da će hotelski operater biti renomirana svetska hotelska kompanija Marriott, te da su obezbedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova, Ritz Carlton.

Rizort Ritz Carlton Montenegro će biti hotel od 300 jedinica, mešovitog modela poslovanja - sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila te četiri restorana, bude završena na leto 2023. godine.

Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo što će kompanije takvog svetskog renomea investirati u Crnu Goru i doneti ne samo novac, već znanje, iskustva i biznis etiku.

- Vlada ima ozbiljnu infrastrukturnu agendu koja će obezbijediti novi kvalitet rizortima na tom delu crnogorskog primorja - rekao je premijer Marković i u tom kotekstu ukazao na odluku o valorizaciji aerodroma i zahtev za gradnju vodnog terminala u Tivtu, kao i na izgradnju bulevara sa četiri trake između Budve i Tivta.


Sagovornici su se saglasili i da ovakav rizort pruža velike mogućnosti za nova radna mesta za crnogorske građane i razgovarali o uspostavljanju Marriott akademije, koja bi omogućila sticanje novih znanja i veština za rad u turizmu, navodi se na sajtu Vlade Crne Gore.

Podsetimo Vlada i crnogorsko-britanski konzorcijum podgorički Northstar i britanski Equest Capital Limited potpisali su 2009. godine ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta na Luštici, na kojem je planirana gradnja hotela Ritz-Carlton.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.