Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.09.2019.| 16:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

FBiH se zadužuje za gradnju deonica na Koridoru 5C

(Foto: Jpautoceste.ba)
Federalna vlada je podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Evropske investicione banke (EIB) bude osiguran novac za izgradnju deonica na Koridoru 5C, autoputa Poprikuše-Nemila i Tarčin-Ivan na u iznosu do 140 mil EUR.

Prihvaćena je i informacija o ovom kreditu EIB-a kao osnova za vođenje pregovora. Konačna odluka o zaduženju će biti donesena po okončanju pregovora sa EIB-om, a krajnji dužnik po ovom zaduženju su Autoceste FBiH.

Deonica Poprikuše-Nemila je duga 5,5 kilometara, što uključuje tunel Golubinja od 3,6 kilometara i trasu autoputa od 1,9 kilometara koja obuhvata dva vijadukta (106 i 108 metara), dva mosta, nadvožnjak i petlju Poprikuše, na kojoj će biti izgrađeno naplatno mesto i centar za kontrolu saobraćaja. Očekuje se da će prosečni godišnji nivo saobraćaja biti povećan za oko 23%, a postojeći put M-17 biće povezan sa Koridorom 5C.

Deonica Tarčin-Ivan je dužine 6,9 kilometara, a uključuje dva mosta ukupne dužine 1,1 kilometra, odmorište u centalnom delu Bosne i Hercegovine, tunel Ivan od 1,8 kilometara i privremeni priključak na magistralni put M-17. Izgradnjom ove rute bila bi značajno smanjena udaljenost između Sarajeva i Mostara i skraćeno vreme putovanja.

U informaciji o kreditu EIB-a je navedeno da u finansiranju deonica Poprikuše-Nemila i Tarčin-Ivan, u skladu sa ugovorom od 12. septembra 2019. godine, učestvuje i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u ukupnom iznosu od 120 mil EUR. Od toga je 70 mil EUR za deonicu Poprikuše-Nemila i 50 mil EUR za deonicu Tarčin-Ivan.

Danas je prihvaćeno i zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), za finansiranje izgradnje deonice autoputa na Koridoru 5C Putnikovo brdo-Medakovo u iznosu do 60 mil EUR.

Ova deonica je duga 8,5 kilometara, s početkom trase na izlazu iz tunela Putnikovo brdo 2 na međuentitetskoj liniji. Dalje ide prema petlji Usora, prelazi mostom preko regulisanog korita reke Usore i preko mostova Kraševo, Tešanjka 1 i Tešanjka 2 dolazi do naselja Karuše. U Karušama prolazi kroz brdo i na toj lokaciji je predviđen cut&cover sistem gradnje u dužini od 220 metara. Tu će brdo biti otkopano i izgrađena konstrukcija tunela, a zatim zatrpano i dovedeno u ranije stanje.

U nastavku trasa prolazi kroz naseljena mesta Tešanjka i Medakovo, kao i kroz nenaseljena područja i završava posle petlje Medakovo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.