NavMenu

Grad Pirot briše iz novog prostornog plana sve lokacije za MHE na teritoriji Parka prirode Stara planina

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.09.2019. 15:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: iLUXimage/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Pirot će u novom prostornom planu, čija izrada počinje ubrzo, obrisati sve lokacije za MHE na teritoriji Parka prirode Stara planina, kazao je na konferenciji za medije Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Pirota.

Direktor Svilarov je kazao da je aktuelni Prostorni plan Grada Pirota donet 2011. godine.

- Od tada je bilo više primedbi i zahteva za izmenama i dopunama. Zakon o planiranju i izgradnji je više puta u tom periodu menjan i sve je to uslovilo da mi kao preduzeće koje se bavi prostornim planiranjem predložimo Gradskoj upravi da ne radimo izmenu postojećeg plana, već da radimo novi Prostorni plan Grada Pirota. Taj naš stav i zahtev je prihvaćen, mi smo u plan za ovu godinu ubacili izradu novog Prostornog plana a Skupština Grada Pirota je još na aprilskoj sednici donela odluku o tome. Praktično od ponedeljka smo krenuli sa izradom novog prostornog plana. Mislim da smo i stručno i kadrovski i tehnički osposobljeni za ovaj obiman posao i mislim da neće biti problema. Na čelu tima je licencirani prostorni planet Slaviša Tošić i ne očekujem probleme - kazao je Svilarov, prenose Pirotske vesti.

- Svedoci smo da je pitanje MHE veoma aktuelno pitanje. Stav nas kao obrađivača Plana i Gradske uprave kao osnivača je da ubuduće iz Prostornog plana izbacimo sve lokacije za MHE na teritoriji Parka prirode Stara planina. Očekujemo da takođe i nadležne institucije i ministarstva donesu odgovarajuće odluke s obzirom da za to već postoje najave - izjavio je Svilarov.

- Do kraja ove godine izradićemo materijal za rani javni uvid, do polovine naredne godine završićemo sa izradom nacrta a da u durgoj polovini naredne godine tražimo i dobijemo saglasnost Ministarstva građevine i da se do kraja sledeće godine Plan usvoji na Skupštini Grada - kazao je Svilarov.

Nakon ranog javnog uvida i javnih rasprava koje će biti organizovane tokom izrade novog Prostornog plana, postoji mogućnost da dođe do brisanja i lokacija za MHE van teritorije Parka prirode Stara planina
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.