Izvor: Beta | Četvrtak, 19.09.2019.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Po završetku petlje Surčin auto-put Miloš Veliki biće na pet minuta od Beograda

Zorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji auto-puta od Surčina do Obrenovca, na petlji Surčin, koja se nalazi na obilaznici oko Beograda.

Ona je istakla da je cilj te posete da građanima pokažemo gde će se od polovine decembra uključivati na auto-put Miloš Veliki, kao i da će završetkom ove deonice ta saobraćajnica biti na pet minuta od Beograda.

- Kada gradimo puteve upravo je to važno - da povežemo gradove i region. Od 19. decembra, kako je i obećao generalni direktor CRBC I CCCC, Džang Sjaojuen, vozićemo se auto-putem od Beograda do Čačka u dužini od 120 km. Doveli smo auto-put Miloš Veliki do obilaznice oko Beograda, odnosno na pet minuta od Koridora 10 i auto-puta Beograd-Zagreb, i na drugoj strani na pet minuta od Ostružničkog mosta - rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla i da je ovaj auto-put važan ne samo za građane Srbije, već i za još bolje odnose Srbije i Kine, sa kojom Srbija već ima "gvozdeno prijateljstvo", kome su umnogome doprineli dvojica predsednika, Si Đinping i Aleksandar Vučić.

- Znate da nisam od onih koji hvale izvođače, da uvek kada se pojavim na gradilištu uglavnom dolazim da bih rešila neke probleme. Ali izuzetno sam zadovoljna kako kompanije CRBC i CCCC rade na ovom projektu. Zato smatram da izgradnja ovog auto-puta treba da bude primer svim drugim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji - istakla je Mihajlović.

Generalni direktor CCCC i CRBC Džang Sjaojuen je potvrdio da će deonica biti završena do 19. decembra, po planu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.