NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Po završetku petlje Surčin auto-put Miloš Veliki biće na pet minuta od Beograda

Izvor: Beta Četvrtak, 19.09.2019. 14:29
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji auto-puta od Surčina do Obrenovca, na petlji Surčin, koja se nalazi na obilaznici oko Beograda.

Ona je istakla da je cilj te posete da građanima pokažemo gde će se od polovine decembra uključivati na auto-put Miloš Veliki, kao i da će završetkom ove deonice ta saobraćajnica biti na pet minuta od Beograda.

- Kada gradimo puteve upravo je to važno - da povežemo gradove i region. Od 19. decembra, kako je i obećao generalni direktor CRBC I CCCC, Džang Sjaojuen, vozićemo se auto-putem od Beograda do Čačka u dužini od 120 km. Doveli smo auto-put Miloš Veliki do obilaznice oko Beograda, odnosno na pet minuta od Koridora 10 i auto-puta Beograd-Zagreb, i na drugoj strani na pet minuta od Ostružničkog mosta - rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla i da je ovaj auto-put važan ne samo za građane Srbije, već i za još bolje odnose Srbije i Kine, sa kojom Srbija već ima "gvozdeno prijateljstvo", kome su umnogome doprineli dvojica predsednika, Si Đinping i Aleksandar Vučić.


- Znate da nisam od onih koji hvale izvođače, da uvek kada se pojavim na gradilištu uglavnom dolazim da bih rešila neke probleme. Ali izuzetno sam zadovoljna kako kompanije CRBC i CCCC rade na ovom projektu. Zato smatram da izgradnja ovog auto-puta treba da bude primer svim drugim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji - istakla je Mihajlović.

Generalni direktor CCCC i CRBC Džang Sjaojuen je potvrdio da će deonica biti završena do 19. decembra, po planu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.