NavMenu

Kragujevac dobija novi trgovinski i poslovni centar - Savremeni TPC Aerodrom modernizuje istoimeno naselje

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.09.2019. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: IMPRA Kragujevac)
Moderan tržno-poslovni centar Aerodrom koji se gradi u istoimenom kragujevačkom naselju, osavremeniće izgled ove opštine u gradu na Lepenici, kaže za eKapiju Stefan Popadić, jedan od vlasnika firme Kraft Invest iz Kragujevca koja je investitor objekta.

- TPC Aerodrom, koji je jedan od projekata na kojem trenutno radimo, nalazi se u verovatno najpoznatijem kragujevačkom naselju Aerodrom, jedinom koje je planski urbanistički rešeno, veoma perspektivnom i jednom od omiljenih kako za poslovanje, tako i za stanovanje. Tržno-poslovni centar gradi se na mestu nekadašnjih privremenih objekata koji su bili ruglo ovog dela grada. Objekat će se stilski uklopiti sa okolinom, ali i doneti modernu crtu naselju koje je građeno u prošlom veku - ističe Popadić.
(Foto: IMPRA Kragujevac)
Prema njegovim rečima, objekat spratnosti Po+P+Gal.+1, koji će se prostirati na površini od 1.743 m2, ekološki je efikasan, sa sistemom grejanja i hlađenja toplotnim pumpama vazduh-vazduh, a prilikom projektovanja vođeno je i računa da bude bezbedan i lak za održavanje.

- Idejno rešenje budućeg tržno-poslovnog centra uradio je IMPRA arhitektonski biro iz Kragujevca. Planirana su 3 lokala na prizemlju sa galerijom i 8 lokala na prvom spratu, a svaki lokal imaće zasebne toalete. Većina lokala još nije prodata. Parking je obezbeđen projektovanom podzemnom garažom, a biće urađena i dodatna parking mesta uz pristupni put do objekta i putnički lift za 13 putnika. Takođe, krov će biti prohodan celom površinom i korisnicima će na raspolaganju biti krovna terasa - kaže naš sagovornik.
(Foto: IMPRA Kragujevac)
Prema njegovim rečima, objekat je u fazi gradnje konstrukcije. Gradnja ove investicije vredne 1 mil EUR počela je u junu 2019, a kraj radova planiran je za jun naredne godine.

- Trenutno smo otprilike na pola radova, završena je ploča galerije. Ostaje da se završi konstrukcija, uradi fasada, stolarija, ostali završni i zanatski radovi, pristupna saobraćajnica i uređenje terena - navodi Popadić i ističe da su najbitniji radovi aluminijumska fasadna stolarija sa trostrukim niskoemisionim staklom, zatim instalacija grejanja i hlađenja VRF multisplit sistemima, ventilisana fasada, keramičarski radovi.
(Foto: IMPRA Kragujevac)
Popadić ističe da Kraft Invest radi sa pouzdanim firmama sa dobrim referencama, dodajući da je izvođač grubih građevinskih radova na ovom objektu Gradmil d.o.o. iz Kragujevca, elektro instalacije radiće Mitel Mont d.o.o. Kragujevac, a u toku je i prikupljanje ponuda i pregovaranje za ostale radove.

Sagovornik našeg portlala navodi i da Kraft Invest trenutno radi na izgradnji još jednog objekta, stambeno-poslovne zgrade u kragujevačkom naselju Vašarište, kao i da uskoro planiraju još projekata, većinom u Kragujevcu.

Branislava Petrović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.