NavMenu

U hali nekadašnje štamparije Mladost u Ćupriji Kinezi će praviti plastične granule

Izvor: Beta Sreda, 18.09.2019. 17:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)Ilustracija
U Ćupriji je potpisan ugovor o zakupu nepokretnosti u svojini te opštine sa kineskom kompanijom koja će proizvoditi plastične granule. Ugovor su potpisali predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i direktor kompanije Kuansi He.

Kinezi su zakupili halu od 1.500 kvadrata nekadašnje Grafičke industrije "Mladost" gde će raditi oko 50 radnika.
Investicija je vredna oko 2 mil EUR, a proizvodnja će početi početkom novembra.

Kako su naveli od predstavnika kompanije, u fabrici će se prerađivati plastični otpad koji bi se sakupljao u Srbiji.

Kompanija planira da proširi proizvodnju u narednom periodu tako što će napraviti halu u industrijskoj zoni gde bi radilo do 150 radnika.

Kineska kompanija Đong Ćao se bavi proizvodnjom plastičnih granula, a to je materijal koji je neophodan za proizvodnju plastičnih proizvoda.

Kompanija planira da u narednom periodu pokrene još neke pogone za proizvodnju tih plastičnih proizvoda, rekao je Ninoslav Erić.

Delegacija opštine Ćuprije je bila prošle godine u Kini i tada je uspostavljen kontakt sa predstavnicima te kompanije. - Oni su razmatrali gde će otvoriti fabriku i na kraju su se odlučili za Ćupriju - rekao je Erić.


Opština Ćuprija je pre četiri godine kupila dve hale i upravnu zgradu nekadašnje štamparije "Mladost" u stečaju kako bi ih ponudila budućim investitorima. U jednoj od hala je i turska "Tibet moda" koja će uskoro dobiti novog vlasnika.

Kineski "Eurofiber" će preuzeti "Tibet modu" i počinje proizvodnju čarapa.

- Ostale hale Mladosti iz stečaja je kupila jedna domaća kompanija tako da ćemo tu imati jedan mali kinesko-srpski industrijski park - rekao je Erić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.