Izvor: B92 | Sreda, 18.09.2019.| 17:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od decembra bez gužvi na Obrenovačkom putu? - Petlja Surčin biće početna tačka na auto-putu Miloš Veliki

Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)
Od decembra više neće biti gužvi na Obrenovačkom putu. Vozači koji idu ka Čačku na novi auto-put Miloš Veliki će se uključivati sa petlje Surčin.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sutra će (u četvrtak, 19. septembra 2019.) javnosti pokazati mesto na kome će se od decembra vozači uključivati na put i isključivati sa auto-puta Miloš Veliki.

Ona će obići radove na petlji Surčin koja se nalazi na obilaznici oko Beograda. Petlja Surčin je jedna od ključnih tačaka Miloša Velikog i nalazi na nekoliko minuta vožnje od auto-puta Beograd – Zagreb i na nekoliko minuta od Ostružničkog mosta. Danas se na auto-put Miloš Veliki vozači uključuju u Bariču, i isključuju se na istom mestu, što stvara velike gužve na Obrenovačkom putu. Od decembra petlja Surčin postaje početna tačka na Milošu Velikom svima koji putuju za Čačak iz Beograda.

Nova deonica od Surčina do Obrenovca auto-puta Miloš Veliki duga je 17,6 kilometara. Na ovoj deonici je i novi most preko Save i Kolubare dug 1,5 km, kao i petlja Obrenovac, a ukupna vrednost je 208 mil EUR. Radove izvodi kineska kompanija CRBC i završiće ih sredine decembra.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.