NavMenu

Wizz Air proglašen najboljom low cost kompanijom u 2019. godini

Izvor: eKapija Sreda, 18.09.2019. 16:24
Komentari
Podeli
(Foto: Wizz Air Holding)
Niskotarifna kompaniaj Wizz Air proglašena je najboljom niskotarifnom avio-kompanijom u 2019. godini, saopšteno je iz te kompanije.

Nagrada je dodeljena 17. septembra u Viljnusu, na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Evropske vazduhoplovne industrije u okviru Evropske vazduhoplovne konvencije 2019. godine. Ova nagrada predstavlja jednu od najznačajnijih i najprestižnijih nagrada u vazduhoplovnoj industriji. Preko 150.000 pojedinaca je glasalo za komercijalne avio-kompanije u svetu.

U proteklih dvanaest meseci Wizz Air je prevezao preko 37 miliona putnika na svojim niskotarifnim letovima do 151 destinacije u 44 zemlje, što predstavlja rast od 16% u odnosu na prethodnu godinu. Wizz Air je posvećen pružanju kvalitetnih usluga svim svojim putnicima od rezervacije leta do kraja putovanja. Ova avio-kompanija, navodi se u saopštenju, neprestano radi na razvoju jednostavnih onlajn rešenja koja putovanja čine prijatnijim.

Dodaje se da Wizz Air ima jednu od najmlađih flota u Evropi koja se trenutno sastoji od 119 aviona prosečne starosti 4,7 godina.

- Zahvaljujući tome, ova avio-kompanija je ,najzeleniji' avio-prevoznik u Evropi, sa emisijom od samo 57,7 grama CO₂ po putniku na svaki pređeni kilometar zabeleženom u avgustu 2019. godine. Kompanija trenutno ima ukupno 271 poručenih aviona tipa Airbus A321neo i Airbus A321XLR - kaže se u dopisu kompanije i dodaje da će sa ovim novim letelicama, nastaviti da istovremeno unapređuje efikasnost i smanjuje ekološki uticaj za jednu trećinu po putniku tokom naredne decenije.


Ističe se i da avion tipa Airbus A321neo, čijih šest primeraka već leti za Wizz, podrazumeva najnovije tehnologije u avio-industriji. Može se pohvaliti smanjenjem buke za 50 i potrošnje goriva za 20%, kao i emisijama oksida azota manjim za čak 50%.

- Čast nam je što su nas naši cenjeni putnici prepoznali kao Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u 2019. godini, pored toga što smo nedavno osvojili Nagradu za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u centralnoj i istočnoj Evropi i Nagradu za avio-kompaniju 2019. godine i dobili ocenu bezbednosti od sedam zvezdica. Ova nagrada još jednom potvrđuje da smo na pravom putu i da mnogi naši putnici cene predan rad i posvećenost našeg izuzetnog Wizz tima. Ostajemo posvećeni ponudi najjeftinijih avio-karata i sve široj mreži destinacija uz flotu koja se bliži broju od 300 najsavremenijih letelica - izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holding.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.