Izvor: Večernje novosti | Sreda, 18.09.2019.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hotel Pržar kod Vranja bez kupca

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Za kupovinu hotela Pržar iznad Vranja, u vlasništvu kompanije Simpo, nije bilo zainteresovanih jer su oglasom precizirane nemale obaveze potencijalnog kupca. Uslov za prodaju je da kupac mora da investira minimum 1 mil EUR, da preuzme sve zaposlene i da u narednih 10 godina zadrži delatnost.

Obrazlažući razloge za prodaju čuvenog hotela na Pržaru sa tradicijom od preko četiri decenije, generalni direktor Simpa Slađan Disić ukazuje na to da je kompanija dužna da poštuje odredbe usvojenog unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), kojim je ostvarena konsolidacija ove firme.

Prema planu, Simpova obaveza je da zadrži i razvija osnovni biznis, dakle proizvodnju nameštaja, dok je dužan da sve ostalo proda u roku od 24 meseca i sredstva upotrebi za tekuću likvidnost i modernizaciju proizvodnih kapaciteta.

- Uslov za prodaju je da kupac mora da investira minimum milion evra, da preuzme sve zaposlene i da u narednih 10 godina zadrži delatnost. Takođe, hotel mora da dobije nove smeštajne kapacitete, nove sadržaje u restoranu, otvoreni i zatvoreni bazen, spa-centar i sportsko igralište - rekao je Disić.

Direktor Simpa ukazuje i da kompanija više ne može i neće da novac zarađen od prodaje nameštaja izdvaja za sekundarni biznis.

- Ta praksa je završena i ona je skupo koštala ovu firmu - istakao je on.

Kompanija Simpo je polovinom jula oglasila prodaju hotela Pržar sa početnom cena hotela i pripadajućih objekata od 3,8 mil EUR. Kako je navedeno u tekstu oglasa, hotel ima površinu od 1.252 m2, apratmanski smeštaj zauzima 390 m2, a zemljište je površine 19.282 m2.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.