NavMenu

Traži se konsultant za pripremu aukcija za OIE na teritoriji KiM

Izvor: Balkan Green Energy News Sreda, 18.09.2019. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti za pružanje konsultantskih usluga kojima bi se podržale vlasti u Prištini u pripremi i sprovođenju konkurentnog programa za dodelu podrške proizvođačima energije iz obnovljivih izvora (OIE).

EBRD je prethodno sarađivao sa vlastima u Prištini na pripremi bankabilnog okvira za OIE, uključujući na ugovoru o otkupu električne energije, za energiju vetra.

O okviru je postignut dogovor 2019. i on se sada primenjuje na jedini vetropark na mreži, kao i na projekat vetroparka čiji je razvoj u toku. U julu 2019. godine, EBRD je primio zahtev od Ministarstva za ekonomski razvoj za pomoć u pripremi i sprovođenju konkurentskih postupaka za kapacitete obnovljivih izvora energije, navodi portal Balkan Green Energy News.

Od konsultanta se očekuje da analizira postojeće materijale u vezi sa razvojem OIE na teritoriji Kosova i Metohije, pripremi konkurentski postupak za dodelu podrške obnovljivim izvorima energije, pripremi dokumentaciju neophodnu za sprovođenje prvog tendera za OIE i da pruži podršku vlastima u Prištini pri sprovođenju tendera, navodi se na sajtu EBRD-a.


Rok za dostavljanje izjava o zainteresovanosti je 10. oktobar. Očekuje se da ishod poziva bude sprovođenje aukcija za kapacitete vetroelektrana na teritoriji južne srpkse pokrajine.

Između ostalog, od konsultanta se očekuje da pruži sledeće usluge:

- Priprema detaljnog plana i jačanje opšteg pravnog i regulatornog okvira za sprovođenje konkurentnog postupka (tj. aukcija za OIE),

- Priprema dokumentacije za aukcije za solarne fotonaponske kapacitete i kapacitete vetroelektrana,

- Pružanje iscrpne tehničke, finansijske i pravne pomoći za sprovođenje jednog bloka aukcija,

- Priprema okvira za budući program konkurentnih postupaka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.