Izvor: Politika | Sreda, 18.09.2019.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Kneza Miloša odložena za 2020. - Odustalo se od podzemne garaže, gradiće se nadzemna

Projektovani izgled saobraćajnice (Foto: beograd.rs)
Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša neće početi ove jeseni, kako su ranije najavili gradski čelnici, a obnova je pomerena za proleće 2020. godine sa drastičnom izmenom.

Naime, ispod ulice Kneza Miloša neće biti podzemna garaža sa oko 420 mesta kako je to već isprojektovano i za to dobijena građevinska dozvola. Kopanje garaže u dužini od gotovo kilometra izazvalo bi tektonske poremećaje u funkcionisanju saobraćaja u gradu, jer bi Kneza Miloša morala da se potpuno zatvori za automobile i vozila javnog prevoza na najmanje godinu i po dana.

- Da bismo izbegli zatvaranje saobraćajnice na tako dugi period, odustali smo od podzemne garaže i umesto nje gradićemo javnu garažu u ulici na placu u vlasništvu grada. Tako ćemo rešiti problem sa parkiranjem u Kneza Miloša koja nije zonirana i gde vozila ni sada nisu propisano parkirana. Takvo saobraćajno rešenje biće jefitinije - kaže Marko Stojčić, gradski urbanista.
Planirani izgled podzemne garaže od koje se odustalo (Foto: beograd.rs)
On tvrdi da nema odstupanja od projekta kada je reč o obnovi saobraćajnice i da će u Kneza Miloša biti zadržani gusti drvoredi, prostrani trotoari, biciklistička staza, šest kolovoznih traka, razdelno ostrvo sa zelenilom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.