Izvor: Tanjug | Utorak, 17.09.2019.| 16:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Početkom oktobra gotovi radovi na rekonstrukciji puta Lajkovac-Ub-Obrenovac

Ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Ministar finansija Siniša Mali obišao je završne radove na rekonstrukciji puta Lajkovac - Ub - Obrenovac koji će, kako je najavio, biti u potpunosti gotov za 20-ak dana.

Reč je o saobraćajnici dugoj oko 20 kilometara koja spaja četiri opštine - Obrenovac, Ub, Lazarevac i Lajkovac.

- Novi putevi, nov asfalt za građane Srbije znači napredak i veoma sam srećan što sam danas ovde. Ovo je veoma važna saobraćajnica duga oko 20 kilometara - rekao je Mali i dodao da je urađen potpuno nov asfalt i da je za radove iz budžeta izdvojeno skoro 1 mil EUR.

Ova saobraćajnica je, kaže, još jedna potvrda kako Srbija, Grad Beograd i lokalne samouprave mogu zajedno da rade, a da korist od toga najviše imaju građani.

Mali je podsetio da je usvojen rebalans budžeta i dodao da se to radi upravo zbog projekata kao što je asfaltiranje puta Lajkovac - Ub - Obrenovac.

- Obrenovac se menja iz dana u dan. Otvorili smo autoput Miloš Veliki, do kraja godine biće gotov deo od Obrenovca do Surčina, a sa druge strane imamo još veliki broj izazova i želja šta treba da završimo u našoj zemlji - rekao je Mali.

Najavio je da će u narednih nekoliko nedelja početi da se radi Moravski koridor koji povezuje Koridor 10 i Koridor 11.

- U rebalansu smo izdvojili 14 milijardi dinara za tu investiciju i hoćemo da se iz godine u godinu gradi još više autoputeva, puteva, mostova i tunela u našoj zemlji jer to znači više investicija, novih radnih mesta i bolji kvalitet života građana Srbije - rekao je Mali.

Ministar je rekao da mu je posebno drago što predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i svi u njegovom timu žele još više investicija i najavio da će do novembra biti otvoreno novo krilo Doma zdravlja u toj opštini.

Govoreći o nacionalnom investicionom planu, ministar je rekao da će deo novca ići u Obrenovac.

- Svaka kuća će imati priključak na kanalizaciju i vodu. Investiraćemo mnogo i u nove kilometre lokalnih i regionalnih puteva, da se asfaltiraju na pravi način. Mislim da će to biti prava slika jedne lepše, naprednije Srbije i boljeg kvaliteta života naših građana - rekao je Mali.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.