NavMenu

Tenderi za dokumentaciju za 4 brze saobraćajnice - U planu veza Negotina sa Paraćinom i Kladovom, Golupca sa Brzom Palankom, Kragujevca sa Mrčajevcima

Izvor: eKapija Utorak, 17.09.2019. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Putevi Srbije rasipisali su tendere za izradu dokumentacije za četiri brze saobraćajnice. Kako se navodi u javnim nabavkama, objavljenim 11. septembra, izgradnjom ovih puteva povezaće se Paraćin i Negotin, Golubac i Brza Palanka, Kragujevac i Mrčajevaci i Kladovo i Negotin.

Naime,ovo javno preduzeće raspisalo je tender za izradu Prostornog plana područja posebne namene infrastrukrutnog koridora i Studija opravadanosti i Idejnog projekta izgradnje brze saobraćajnice Paraćin-Zaječar-Negotin. Procenjena vrednost ove nabavke iznosi 210 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 15. oktobar.

Ovaj putni pravac, predviđene dužine od oko 140 km predstavlja značajnu drumsku komunikaciju u saobraćajnom povezivanju Srbije i Bugarske, a iz položaja deonice vidi se njena važnost i uloga u regionu sa aspekta privrede. Predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućiće vezu zaječarskog i negotinskog regiona sa centralnom i zapadnom Srbijom, kao i vezu rudarskih basena Bor i Majdanpek sa tim delovima zemlje, navodi se u dokumentaciji.

Putevi Srbije rapisali su i tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica Golubac-Donji Milanovac- Brza Palanka, kao i Kladovo-Negotin. Vrednost ove javne nabavke iznosi 146 miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 14. oktobar.

Koridor trase predmetnih brzih saobraćajnica povezaće deonicu brze saobraćajnice I-B reda koja se prostire od petlje Požarevac na autoputu Beograd - Niš, preko Požarevca (Obilaznica), Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke. Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146km, navodi se u tenderu.

Takođe, radiće se i Prehodna studija opravdanosti sa Generalnim porojektom izgradnje puta dužine 35 km od Kragujevca do veze sa državnim putem E-761 u Mrčajevcima. Rok za dostavljanje ponuda za ovu javnu nabavku vrednosti 50 miliona dinara je 14. oktobar.

Koridor trase predmetnog državnog puta IA reda povezaće državni put IA-A5 (E-761) - deonica Pojate-Preljina sa Severnom obilaznicom grada Kragujevca.

Podsetimo, izgradnja brze saobraćajnice od Kragujevca do Mrčajevaca poćeče iduće godine i koštaće 150 mil EUR. To je u Batočini, 2. septembra najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima rekla da su Putevi Srbije obavezni da završe dokumentaciju, a u državnom budžetu za 2020. godinu će biti deo novca za tu saobraćajnicu.

- Negde u drugoj polovini sledeće godine ili trećem kvartalu, realno kada posmatramo stvari, trebalo bi da počne izgradnja te brze saobraćajnice - rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da će se deonica Kragujevac-Mrčajevci povezati s deonicom Preljina-Kraljevo.

Kada je u pitanju izgradnja puta od Paraćina do Zaječara, taj projekat će biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekla je Mihajlović u julu ove ove godine.

S. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.