Izvor: Beta | Ponedeljak, 16.09.2019.| 17:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ministarstvo građevinarstva finansira izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu - Uskoro komercijalni ugovor

Ilustracija
Realizacija projekta izgradnje sistema za kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda grada Beograda bila je tema sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i direktora kineske kompanije CMEC u Srbiji Li Sjuećengom.

Mihajlovićeva je istakla da je ovaj projekat izuzetno važan za Beograd i da je odlukom Vlade Ministarstvo građevinarstva određeno za investitora projekta.

- Formirali smo radnu grupu na nivou Vlade, sa ciljem da budemo što efikasniji u realizaciji projekta. Verujem da ćemo uskoro moći da zaključimo komercijalni ugovor, a paralelno sa tim da pregovaramo o načinu i uslovima finansiranja - rekla je i podsetila da je Beograd jedini grad u Evropi koji nema prečistač otpadnih voda.

Li Sjuećeng izvestio je ministarku Mihajlović da je ova kineska kompanija formirala međunarodni tim eksperata za ovaj projekat, svesna njegove važnosti:

- Radovi na rekonstrukciji i izgradnji objekata podrazumevaju veoma složene tehnologije izvođenja radova. Spremni smo da nastavimo saradnju sa vama i vašim timom, jer nosimo pozotivna iskustva sa prethodnih projekata.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Кine u Srbiji, Čen Bo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.