Izvor: RTS | Ponedeljak, 16.09.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ponovo radi hotel Nais - Simbol niškog turizma dobiće uskoro i akva park i bazene

(Foto: YouTube/screenshot)
Posle sedam godina pauze u radu i jedne neuspele privatizacije, otvoren je simbol turizma u Nišu – hotel Nais. Novi vlasnici rekonstruisali su hotel za manje od dve godine.

Poslednji gost iz nekadašnjeg motela Nais otišao je 2012. godine. Novog vlasnika objekat je dobio 2016. godine i sada je to hotel sa četiri zvezdice. Ima 89 soba različitih kategorija i 250 ležajeva, banket i kongresne sale. U ovom trenutku u hotelu radi oko 100 radnika, a prema najavama vlasnika, kada se izgrade bazen i akva-park, biće posla za najmanje još 100, a u sezoni će biti mesta i za sezonske radnike.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom pozvao investitore da ulažu i istakao da će hotel Nais biti značajan ne samo za tranzitni turizam, budući se nalazi uz Koridor 10, već i za sve druge goste.

Rekao je da Nais zauzima najlepše i najznačajnije mesto na raskršću puteva. Objasnio je da se "od njega južno ide ka Skoplju i Atini, istočno ka Pirotu i Sofiji", a "uskoro će se ići i ka trećem pravcu, ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici".

Vučić je kazao i da je zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije, iako su mogli i nuđeno im je, i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor.

Upravnik hotela Nais Tomas Pavlović je rekao da je objekat otvoren posle dve i po godine angažovanja i da on neće biti interesantan samo za Niš već za celu južnu Srbiju. Zahvalio je autoru projekta Goranu Babiću i firmama koje su bile involvirane.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.