NavMenu

Ponovo radi hotel Nais - Simbol niškog turizma dobiće uskoro i akva park i bazene

Izvor: RTS Ponedeljak, 16.09.2019. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Markus Spiske/unsplash)
Posle sedam godina pauze u radu i jedne neuspele privatizacije, otvoren je simbol turizma u Nišu – hotel Nais. Novi vlasnici rekonstruisali su hotel za manje od dve godine.

Poslednji gost iz nekadašnjeg motela Nais otišao je 2012. godine. Novog vlasnika objekat je dobio 2016. godine i sada je to hotel sa četiri zvezdice. Ima 89 soba različitih kategorija i 250 ležajeva, banket i kongresne sale. U ovom trenutku u hotelu radi oko 100 radnika, a prema najavama vlasnika, kada se izgrade bazen i akva-park, biće posla za najmanje još 100, a u sezoni će biti mesta i za sezonske radnike.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom pozvao investitore da ulažu i istakao da će hotel Nais biti značajan ne samo za tranzitni turizam, budući se nalazi uz Koridor 10, već i za sve druge goste.

Rekao je da Nais zauzima najlepše i najznačajnije mesto na raskršću puteva. Objasnio je da se "od njega južno ide ka Skoplju i Atini, istočno ka Pirotu i Sofiji", a "uskoro će se ići i ka trećem pravcu, ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici".

Vučić je kazao i da je zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije, iako su mogli i nuđeno im je, i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor.

Upravnik hotela Nais Tomas Pavlović je rekao da je objekat otvoren posle dve i po godine angažovanja i da on neće biti interesantan samo za Niš već za celu južnu Srbiju. Zahvalio je autoru projekta Goranu Babiću i firmama koje su bile involvirane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.