Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.09.2019.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ansambl Kolo traži idejno rešenje za novu zgradu na mestu Đumrukane - Rok za predloge 22. oktobar

Planirana lokacija (Foto: Print screen)
Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda raspisalo je konkurs za idejno rešenje nove zgrade.

Nov objekat planiran je na lokaciji stare Đumrukane (carinarnice) u Кarađorđevoj ulici broj 13, i u Karađorđevoj 15 - 15a.

- Povod za raspisivanje konkursa je potreba da se za ustanovu kulture Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo, čiji se rad odvija u privremenim prostorima i uslovima od njenog nastanka, obezbedi namenski prostor koji treba da zadovolji kako aktuelne, tako i potrebe budućeg razvoja ove institucije, a čime će se formirati i prvi specijalizovani scenski prostor namenjen umetničkoj igri u Srbiji - navodi se u programu.

Cilj je da se izabere najkvalitetnije arhitektonsko-urbanističko rešenje novog objekta, koje korespondira sa okruženjem i prilagođeno je vrednostima ambijenta.

Takođe, kao posebnost se navodi ideja simbolične obnove Teatra na Đumruku.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa stečenom visokom stručnom spremom iz oblasti arhitekture, kao i pravna lica koja imenuju lice sa sa stečenom visokom stručnom spremom iz oblasti arhitekture.

Rok za predaju radova je 22. oktobar 2019. godine, a rezultati će biti objavljeni 5. novembra.

Dodejuju se tri nagrade: prva od milion dinara, druga od 600.000 dinara i treća od 300.000 dinara. Planirana su i dva otkupa od 150.000 dinara.

Više informacija potražite OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.