NavMenu

Ansambl Kolo traži idejno rešenje za novu zgradu na mestu Đumrukane - Rok za predloge 22. oktobar

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.09.2019. 15:53
Komentari
Podeli
Planirana lokacija (Foto: Print screen)Planirana lokacija
Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda raspisalo je konkurs za idejno rešenje nove zgrade.

Nov objekat planiran je na lokaciji stare Đumrukane (carinarnice) u Кarađorđevoj ulici broj 13, i u Karađorđevoj 15 - 15a.

- Povod za raspisivanje konkursa je potreba da se za ustanovu kulture Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo, čiji se rad odvija u privremenim prostorima i uslovima od njenog nastanka, obezbedi namenski prostor koji treba da zadovolji kako aktuelne, tako i potrebe budućeg razvoja ove institucije, a čime će se formirati i prvi specijalizovani scenski prostor namenjen umetničkoj igri u Srbiji - navodi se u programu.

Cilj je da se izabere najkvalitetnije arhitektonsko-urbanističko rešenje novog objekta, koje korespondira sa okruženjem i prilagođeno je vrednostima ambijenta.

Takođe, kao posebnost se navodi ideja simbolične obnove Teatra na Đumruku.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa stečenom visokom stručnom spremom iz oblasti arhitekture, kao i pravna lica koja imenuju lice sa sa stečenom visokom stručnom spremom iz oblasti arhitekture.


Rok za predaju radova je 22. oktobar 2019. godine, a rezultati će biti objavljeni 5. novembra.

Dodejuju se tri nagrade: prva od milion dinara, druga od 600.000 dinara i treća od 300.000 dinara. Planirana su i dva otkupa od 150.000 dinara.

Više informacija potražite OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.