Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.09.2019.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Quality as a Concept konferencija 4. oktobra u Beogradu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Posle vrlo uspešne prve konferencije o alatima stalnog unapređenja, Portal kvalitet organizovaće 4. oktobra u hotelu Tulip Inn u Beogradu drugu Quality as a Concept konfereciju, sa ciljem da na jednom mestu okupi struku koja se bavi primenom alata i modela.

Kako se navodi u saopštenju, model konferencije je prenošenje konkretnih iskustva iz prakse o primeni alata/modela upravljanja čije korišćenje u svakodnevnom poslovanju daje konkretne rezultate koji u krajnjoj instanci doprinose kvalitetu proizvoda, procesa iliti ukupnog sistema poslovanja tj doprinose stalnom unapređenju organizacije.

Drugim rečima, konferencija će predstaviti primere razvoja organizacija koje za efektivnije sagledavanje
sopstvenih podataka koriste nauku i znanje.

Predavači na konferenciji su stručnjaci sa velikim iskustvom u proizvodnji kako lokalnog tako i internacionalnog karaktera, koji će na osnovu višegodišnje prakse prezentovati neke od alata/modela menadžmenta koji funkcionišu u njihovim organizacijima, kao i rezultate korišćenja istih. Predavači će pojasniti na koji način isti doprinose promovisanju kulture stalnog unapređenja.

Neki od predavača biće Karyn Ross iz SAD, autor knjige "The Toyota Way to Service Excellence: Lean Transformation in Service Organizations"; Emanuell Calvez, predsednik MTM international organizacije za Tursku; Dejan Josić, direktor prozvodnje Haineken-a; Aleksandar Drenovac, autor potpuno novog, DIDAW modela upravljanja; Miroslav Jovanović, menadžer koji je dovoljno jak da predstavi šta sve može da se nauči iz pogrešne upotrebe jednog od alata unapređenja; Vladimir Rašović, čovek koji je u Srbiji razvio sistem za upravljanje znanjem koji je međunarodna korporacija preuzela kao model za ceo svet; Matej Hohnjec iz Slovenije, svetski priznat ekspert u korišćenju TRIZ alata u inovacijama; Vladimir Martinenko, čovek čija je pozicija samo da gasi goruće probleme i obučava o pravinom razvoju u fabrikama celoga sveta za korporaciju koju radi; Miloš Dejanović, inženjerski mozak koji zna kako se vodi WCM (World Class Manufacturing) poslovanje.

Tokom konferencije biće reči i o različitim alatima, odnosno modelima, a TPS – Toyota Production System; LEAN, 6Sigma, VSM - Value Stream Mapping, Kaizen, Kanban; MTM - Methods-Time Measurement; TRIZ - teoriya resheniya izobretatelskikh zadatch; WCM - World Class Manufacturing; TPM - Total Productive Maintenance...
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.