Izvor: InStore magazin | Nedelja, 15.09.2019.| 17:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nestle razvija tehnološka rešenja za ekološku ambalažu - Osnovan Institut za ambalažu i pakovanje

Ilustracija (Foto: wavebreakmedia/shutterstock.com)
Nestle Institut za ambalažu i pakovanje, prvi ove vrste u prehrambenoj industriji, nedavno je počeo sa radom.

Zahvaljujući novom Institutu, prema rečima čelnih ljudi, kompanija će na tržište uvesti funkcionalna, sigurna i ekološka rešenja za ambalažu, ali i doprineti rešavanju problema plastičnog ambalažnog otpada globalno.

Ovim povodom, Mark Šnajder (Mark Scneider), generalni direktor kompanije Nestle potvrdio je da je vizija kompanije da nijedna od ambalaža, uključujući plastiku, ne završi na deponiji za otpad ili kao smeće. Pored ambalaže za višekratnu upotrebu, Nestleov Institut za ambalažu i pakovanje će pružiti niz naučnih i tehnoloških rešenja, poput novih materijala na bazi papira, kao i biorazgradivu i kompostabilnu ambalažu.

Nestle je ujedno i jedna od prvih kompanija koja je potpisala New Plastics Economy Global Commitment, koji postavlja konkretne ciljeve u eliminisanju plastičnog ambalažnog otpada i sveukupnog zagađenja.

Kompanija se dodatno obavezala i da će raditi na dostizanju nulte emisije gasova staklene bašte do 2050. godine. Nestlé je tako prihvatio ambiciozan cilj Pariskog sporazuma o klimi u okviru kojeg će se ograničiti porast globalne temperature na 1,5°C, a dodatno će se na ovo obavezati i potpisivanjem "Business Ambition for 1.5°C" uoči klimatskog samita Ujedinjenih nacija.

U poslednje četiri godine, u vodećih 100 distributivnih centara kompanije, emisija gasova staklene bašte se smanjila za približno 40%.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.