Izvor: Politika | Nedelja, 15.09.2019.| 16:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat golf kompleksa Oaza pokreće se s mrtve tačke - U oktobru izrada plana detaljne regulacije, gradnja 2020.

Ilustracija (Foto: Bohbeh/shutterstock.com)
Izvođači za surčinski golf kompleks Oaza u naselju Bečmen u Surčinu odavno su poznati. Ipak, uprokos brojnim preprekama u prethodnih 11 godina, koliko dugo rade na ovom projektu, konzorcijum El golf sastavljen od investitora iz SAD, Autrije i Izraela nisu odustali od izgradnje prvog takmičarskog golf terena u regionu.

U oktobru, piše Politika, počinju izradu plana detaljne regulacije, a kako tvrdi Saša Trišić, vođa projekta vrednog 300 mil EUR, imaju i obezbeđeno finansiranje.

- Mi smo zakupci 300 hektara i ove godine smo konačno rešili imovinske probleme i upisali se u katastar. Gradnju prvog profesionalnog golf terena sa 18 rupa trebalo bi da počnemo sledeće godine - najavio je Trišić.

On je istakao da će u tom kompleksu biti luksuzne vile, stanovi, šoping mol, škola, vrtić...

Prema rečima Trišića, lokacija je u blizini budućeg Nacionalnog stadiona, što će upotpuniti ponudu Opštine Surčin.

Idejno rešenje za Oazu potpisao je arhitekta golf igrališta Piter Haradin, a izradu glavnog projekta investitori će, kaže Trišić, poveriti svetski poznatom golf dizajneru.

Podetimo, kako je je eKapija već pisala, u naselju Pinosava kod Beograda, na više od 63 hektara takože je u planu gradnja golf kompleksa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.