Izvor: eKapija | Nedelja, 15.09.2019.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prijepoljski Dom zdravlja dobio novi ultrazvučni aparat

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Služba za zdravstvenu zaštitu dece prijepoljskog Doma zdravlja dobila je savremeni ultrazvučni aparat kolor dopler, vredan oko 3,5 miliona dinara.

Uređaj je nabavljen u okviru mera populacione politike Ministarstva zdravlja Republike Srbije, za šta je iz Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Slavice Đukić Dejanović, obezbeđeno oko tri miliona, dok je Opština Prijepolje dala ostatak novca, prenosi portal Zoomue.

Isporučilac aparata je firma Delta Naisa d.o.o. Niš.

Savremeni uređaj poslednje generacije namenjen za prevenciju razvojnih poremećaja kukova kod novoređenčadi, ali i za mnoge druge preventivne preglede i koristiće ga pedijatri Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u okviru Doma zdravlja.

- Ovo je jedan od najboljih uređaja ne samo u regionu već i šire - rekao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Sead Porović .

Inače, za Dom zdravlja u Prijepolju u ovoj godini iz budžeta lokalne samouprave opredeljeno je 15,5 miliona dinara. Već je nabavljeno jedno sanitetsko vozilo sa pogonom na sva četiri točka vredno oko pet miliona dinara kao i kotao na pelet za zdravstvenu stanicu u Brodarevu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.