NavMenu

Čitač elektronskih knjiga "Kindle" uskoro dostupan i u Srbiji

Izvor: Beta Sreda, 07.10.2009. 09:59
Komentari
Podeli

Internet prodavnica Amazon saopštila je danas (7.oktobar 2009. godine) da je počela da prodaje uređaj za čitanje knjiga i novina u elektronskom formatu "Kindle" u više od
100 zemalja, uključujući i Srbiju.

Zainteresovani mogu poručiti "Kindle" po ceni od 279 USD, a isporuka će početi 19. oktobra, navodi se u saopštenju. Kako se ističe, u cenu nisu uračunate carine i druge dažbine koje naplaćuju lokalne vlasti.

Amazon je do sada isporučivao "Kindle" samo u SAD po ceni od 299 USD, a cena američkog izdanja sada je snižena na 279 USD.

Vlasnicima "Kindla" na raspolaganju je 200.000 knjiga na engleskom u izdanju više od 1.000 izdavača poput "Pingvina" ("Penguin"), "Ašeta" ("Hachette"), "Harper Kolinsa" ("Harper Collins") i "Lonli planeta" (Lonely Planet). Knjige se preuzimaju iz Amazonove internet prodavnice za manje od 60 sekundi, a cena je uglavnom niža od izdanja u papiru.

Preko "Kindla" se uz plaćanje pretplate može čitati i 85 svetskih novina i magazina poput italijanske "La Stampa", španskog "El paisa", francuskog "Le Monde", brazilskog "O Globo", nemačkog "Allgemeine Zeitung" i američkog "New York Times".

Za priključivanje na internet "Kindle" koristi tehnologiju treće generacije kao i mobilni telefoni, tako da za preuzimanje publikacija nije potrebno tražiti bežičnu mrežu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.