NavMenu

Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizuje Šumadija DES - Deo sredstava za nabavku novih mašina

Izvor: eKapija Nedelja, 15.09.2019. 18:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nenad Nedomacki/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizovaće nekadašnje preduzeće Šumadija DES. Najveći deo te sume – 65 miliona, odlukom odbornika Skupštine grada, biće utrošen za izmirenje dospelih obaveza prema zaposlenima, dok će 5 miliona dinara biti uloženo u nabavku novih mašina i modernizaciju proizvodnog procesa.

- Pored toga, naša je ideja da nam država prenese svoj deo kapitala u preduzeću. Time bi grad Kragujevac imao preko 50%, što znači da bismo na osnovu Zakona o javnim nabavkama mogli da poveravamo poslove preduzeću i da ga specijalizujemo za ono što nam je potrebno. To je održavanje parkovskog mobilijara, proizvodnja igrališta za koje već imaju sertifikate, održavanje bandera, ograda i slično - rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Kako se navodi na sajtu grada Kragujevca, on je ocenio da je ovo važna odluka, jer se radi o očuvanju preduzeća koje služi za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba rođenih sa invaliditetom.

- Takvim potezima potpuno ćemo revitalizovati još jedno preduzeće i staviti na noge. Promenom rukovodeće strukture pre šest godina, nakon štrajka radnika, pokrenuli smo proizvodnju, preduzeće doveli u stanje tekuće likvidnosti, a dug od 240 miliona dinara sveli na 65 - kazao je Nikolić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.