Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 14:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Firefly productions želi da uloži 5,8 mil EUR za izgradnju tri filmska studija u Pančevu

Iustracija (Foto: doomu/shutterstock.com )
Firma Firefly productions doo iz Beograda dostavila je pismo o namerama Gradu Pančevu u kome se navode detalji planirane investicije izgradnje filmskog grada na prostoru nedaleko od starog buvljaka na Bavaništanskom putu, zoni Hipodroma.

Kako navodi portal 013info, ova firma je gradski plac kupila za 54,1 miliona dinara,a planiraju ulaganja od 5,8 mil EUR za izgradnju tri filmska studija sa pratećim objektima, čija će površina biti oko 12.000 m2.

U studijima će biti 22 stalno zaposlenih, dok će biti angažovano još 70 lica, a broj povremeno angažovanih biće i do 2.000 ljudi.

Na osnovu ovih navoda, Gradsko veće Pančeva predložilo je odbornicima Skupštine grada da donesu odluku kojom se utvrđuje da je ovaj projekat od posebnog značaja za Pančevo. To bi bio osnov za umanjenje obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

- Veće je ocenilo da će Filmski grad unaprediti turizam, kulturu i promociju Pančeva, stvoriti uslove za podsticanje razvojnih prioriteta i privlačenja ulaganja, uspostavljanje standarda povoljnog poslovnog okruženja i podsticanja konkurentnosti u privlačenju ulaganja - navodi se u obrazloženju predloga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.