Izvor: Balkan Green Energy News | Petak, 13.09.2019.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovenački Petrol potpisao sporazume sa kompanijama T Plus i Schneider Electric za unapređenje daljinskog grijanja u Rusiji

Ilustracija (Foto: tetiana_u/shutterstock.com)
Slovenačka energetska kompanija Petrol potpisala je memorandum sa T Plus Grupom, najvećom ruskom privatnom kompanijom u oblasti toplotne i električne energije, o učešću u projektima optimizacije daljinskog grijanja u regionima u kojima ruski snabdijevač posluje, što predstavlja ulazak slovenačke kompanije na rusko tržište, navodi se u saopštenju na sajtu Petrola.

Petrol donosi svoje znanje, iskustvo i rješenja u razvoju i primjeni visokoefikasnih i energetski efikasnih tehnologija u cilju unapređenja efikasnosti sistema za snabdijevanje toplotnom energijom, što se poklapa sa interesima kompanije T Plus, koja planira da sprovede obiman program unapređenja energetske efikasnosti u Rusiji, piše u saopštenju, a prenosi Balkan Green Energy News.

Prvi zajednički projekat Petrola i T Plus u okviru dogovorene saradnje biće optimizacija proizvodnje i potrošnje toplotne energije u sistemu daljinskog grejanja ruskog grada Iževska, saopštio je Petrol.

Memorandum između Petrola i T Plus potpisan je u Rusiji, tokom posjete slovenačke poslovne delegacije predvođene premijerom Marjanom Šarecom, stoji u saopštenju.

U sklopu saradnje sa T Plus, Petrol je tokom posjete Rusiji dogovorio rad sa kompanijom Schneider Electric Russia na projektu koji ima za cilj optimizaciju i povećanje operativne efikasnosti sistema daljinskog grejanja u Jekaterinburgu, jednom od gradova u kojima je T Plus prisutan, saopšteno je iz Petrola.

Petrol će tu biti izvođač na ugradnji specijalizovanog softvera, razvoju i pružanju informacione podrške automatizovanom sistemu kontrole snabdevanja toplotnom energijom, kao i upravljanju tim sistemima u četvrtom po veličini gradu u Rusiji, stoji u saopštenju.

U sklopu ovog projekta, Petrol će implementirati rješenje za optimizaciju distribucije toplotne energije putem predviđanja toplotnog opterećenja mreže i optimizacije temperature mreže.

Strateški ciljevi ruske vlade su usmjereni na efikasno korišćenje primarne energije i poboljšanje efikasnosti postojećih sistema grijanja i snabdijevanja vodom, pa će aktivnosti Petrola u Rusiji takođe uključivati i optimizaciju proizvodnje i distribucije pijaće vode, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.