Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 11:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

U buduće skijalište na Cmiljači u Bijelom Polju Vlada Crne Gore uložiće oko 23 mil EUR

Ilustracija (Foto: LanaG/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore uložiće oko 580.000 EUR u izgradnju sistema vodosnabdevanja usložno-servisnih objekata na lokaciji budućeg skijališta Cmiljača u Bijelom Polju, precizirano je ugovorom koji su potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće Vukotić Trejd.

Kako je saopšteno iz Vlade, reč je o jednom od segmenata u cilju stavljanja u funkciju novog ski centra, a rok završetka radova je šest meseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Uprava javnih radova je za ovu lokaciju već ranije ugovorila izgradnju šestosedne i sklopive žičare kapaciteta 2.600 skijaša na sat i tri kilometra ski staza, u ukupnoj vrednosti od 8 mil EUR.

Izgradnja elektronergetske infrastrukture počela je nedavno građevinskim radovima, u cilju pripreme za montažu trafostanice 35/10 kV, koja će napajati ski centre Cmiljaču i Žarski, a u toku je i probijanje pristupnih saobraćajnica u dužini od oko 16 kilometara.

Realizacija investicije na Cmiljači omogućiće valorizaciju turističkih potencijala ovog planinskog područja, u koju će Vlada u naredne tri godine uložiti oko 23 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.