Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 10:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rusi zovu srpske privrednike na Međuregionalni izvozni forum u Permu od 26. do 27. septembra

Panorama Perma (Foto: YouTube/screenshot)
U cilju daljeg razvoja rusko-srpske trgovinsko-ekonomske saradnje, Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Republici Srbiji, uz podršku Vlade Permskog kraja i Ruskog izvoznog centra (www.exportcenter.ru), organizuje 2. Međuregionalni izvozni forum MEF-2019 u gradu Perm, od 26. do 27. septembra 2019. godine, saopšteno je na sajtu Privredne komore Vojvodine.

U okviru poslovnog programa Foruma, planirano je da se održi "izvozni plato" u formatu konsultacija za izvoznike i otvoreni dijalog sa Ruskim izvoznim centrom, blok-sesija o mehanizmima državne podrške izvoza, diskusija o aktuelnim pitanjima ruskog programa razvoja podrške izvoza (export-talks), edukativni kamp (Edu-camp) za preduzetnike o različitim aspektima izvoznih aktivnosti.

Na Forumu je planirano učešće predstavnika organa Vlade Ruske Federacije, razvojnih institucija i ruskog biznisa, rukovodstva ruskih regiona, stranih privrednih komora, poslovnih udruženja i kompanija, zainteresovanih za razvoj partnerstva sa ruskim preduzetnicima.

Vlada Permskog kraja je izvršila istraživanje izvoznih kompanija regiona o njihovom interesovanju za ulazak na tržište Republike Srbije i saradnji sa srpskim preduzećima. Predstavnici sledećih kompanija izrazili su posebno interesovanje za uspostavljanje saradnje sa srpskim preduzetnicima: OAO SOMZ (razvoj, projektovanje, testiranje, proizvodnja zaštitnih sredstava za glavu, oči, lice, disajne i slušne organe), OOO ELKAM (naftni inženjering – razvoj, proizvodnja i snabdevanje opremom za proizvodnju nafte), OAO KRMZ (proizvodnja poljoprivredne mehanizacije, opreme za skladišta i logističke komplekse, industrijske i komercijalne objekte).

Prezentacije navedenih objekata, kao i prezentacione materijale drugih permskih kompanija, koje učestvuju u forumu. dostupne su na ovom linku
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.